NIEUWSOVERZICHT 2006

 

28.12.2006 Adventure Race Kalender


foto: Adventurrace.pl

Het kost even wat tijd maar Team AMI heeft ze weer allemaal op en rijtje gezet: alle non-stop en/of meerdaagse Adventure Races in Europa. Niet alle datums zijn bekend, maar we hebben weer een mooi overzicht op deze site gepresenteerd. In Nederland verlmelden we alle races, buiten Nederland alleen de races die langer duren dan 12 uur. Mis je iets of heb je aanvullende informatie, laat het ons weten.


14.12.2006 Baby AMI: Eva!


Audrey, frank en baby AMI Eva

Op dinsdag 13 december is een baby AMI geboren: Eva, dochter van Frank en Audrey. Het was een AR-waardige bevalling.... Klein detail: Frank draagt zijn no-stink Icebreaker, beter kunnen we het niet testen, multifunctioneler kunnen we het niet maken...


29.11.2006 Arctic Team Challenge 2007


photo: www.2camels.com
"The ATC is one of the few true adventure races left on the planet".

Het wordt een "dream come true" voor Team AMI: deelname aan de Arctic Team Challenge in Groenland in de zomer van 2007. Slechts vijftien teams mogen deelnemen aan deze bijzondere vijf-daagse wedstrijd in het spectaculaire Oost-Groenland.

Lees meer op onze speciale ATC pagina.


28.11.2006 Bull12, Polleur, België


Femke, in gips...

Afgelopen zomer vond de Bull12 plaats in België. Vijf van de huidige zes teamleden namen deel aan de race. Dit was tevens een onderlinge kennismaking. Femke, die momenteel door haar blessure het rustig aan moet doen, schreef een aantal maanden later nog even een mooi verslag van deze leuke en warme race in België.


23.11.2006 Nachtoriëntatie Vorden


zware wiskundige kennis is nodig om Leo's CP's in te vullen

"Team AMI (Mirjam van Burgel & Winfried Bats) winnen overtuigend de nachtoriëntatie in de Vordense bossen. Mirjam en Winfried drukten dus toch weer hun stempel op de wedstrijd. Uiteindelijk goed uitgezet maar daarna ook zeer snel de punten in het terrein gevonden. Dat verraadt toch weer hun klasse".
(tekst site Time Outdoor Events - Leo Slütter)

Dit "uitzetten" heeft hen tweeëneenhalf uur ploeteren in een café gekost. Ze overwogen nog even om met een biertje bij te praten maar besloten toch de nacht in te gaan. De teamrollen waren goed verdeeld: Mirjam de rekenaar en Winfried de oriënteerder. Leo heeft zich weer flink uitgeleefd. Het was daarbij ook nog eens een lange loopafstand. Maar de natuur en de uitzichten waren fantastisch.

Lees het verslag op de site van Leo Slütter.


20.11.2006 Interview NARB nieuwsbrief


Wnfried tijdens de Bull12 2006. Photo: RSA Fotografie

In de nieuwsbrief van de NARB staat deze maand een uitgebreid interview met Winfried, oprichter van Team AMI. Je kunt de nieuwsbrief downloaden.


11.11.2006 BOTS


de ultieme kledingtest ...

Deelnemen mochten we niet omdat we niet tot de doelgroep behoorden. Maar de organisatie van de BOTS (AR voor Bergsportverenigingen, georganiseerd door Arnaud Temme en Harm Barthelomeus) ondersteunen was meteen een goede aanleiding voor een training en een serieuze materiaaltest van het Macpac & Icebreaker materiaal. Na dertig minuten slaap op vrijdagnacht dook Winfried de natte nacht in. De koude wind en harde regen zou pas bij dagaanbreken iets afnemen. Een grondige test is het dus wel geworden. Na ruim acht uur het parcours solo te hebben "opgeruimd" vond Winfried het wel genoeg voor het wekend.


04.11.2006 NAAC 24 hours


Thijs' Vanilla Sky. Foto: Steven Mooij

In een enigszins aangepaste samenstelling, Femke was helaas door een blessure uitgeschakeld, gingen drie Team AMI teams de 24 uur durende strijd aan. De kick-off was een prachtige ervaringen die weer heel veel mooie verhalen opleverden. Femke heeft desondanks de gehele wedstrijd weten te fotograferen.

Raoul en Niels van Ideavelop kwamen ons aansluitend aan de race opzoeken en vierden het volbrengen van de eerste race met een echt Nieuw Zeelands wijntje.

De reacties van andere racers over het team waren zeer enthousiast en sympathiek. Het team werd gefeliciteerd met de oprichting. De kleding kreeg in ieder geval meteen al in de eerste race een grondige test.

Lees het verslag van Nauk.
Bekijk de foto's van Femke.


26.10.2006 De eerste kleding en materialen-test

Op donderdag was het dan zover: de kledingpaketten en materiaal van Icebreaker en Macpac was binnen, bedrukt met logo's. Frank en Winfried maakten meteen gebruik van de mogelijkheid de kleding te testen. De eerste reacties zijn heel positief, tijdens de NAAC zal de kleding een uitgebreidere test ondergaan.


Blije gezichten

Frank had een pittige training van acht uur uitgezet in de Achterhoek die tot half vier 's nachts duurde. Er werd getraind in drie disciplines: fietsen, lopen en kanoën. Alles uiteraard met behulp van het oriënteren vanaf de kaart.


20 km kanoën op de Berkel


24.10.2006


NAAC 2006, weer een nachtje doorhalen

De kick-off van Team AMI vindt plaats tijdens de 24 uurs AR van Outdoor Valley, de NAAC. Het team heeft er zin in. Lees hier hun aankondiging.


15.10.2006
Vandaag maken we het officieel bekend:.

"Adventurerace team AMI: Macpac & Icebreaker"

...is opgericht. AMI is meer dan Adventure Racen, het is avontuur op meerdere fronten, op verschillende niveau's en gericht op samenwerking tussen het team en haar partners Icebreaker en Macpac.


Team AMI samen met Arnold en Raoul van Ideavelop.

Lees op deze site meer over het team, onze ambities, ervaringen en avonturen, en maak gebruik van onze handige Europese AR kalender.


14.10.2006 Wijk aan Zee AR (WaZAR) 2006

Twee teams van AMI deden under cover, nog onder een andere naam, mee aan de WaZAR. Deze race was de NK middle distance waaraan alle toppers van Nederland streden voor de titel Nederlands Kampioen. Thijs en Femke behaalden de 21e plaats.


foto: RSA fotografie (link)

Mirjam en Winfried behaalden de zesde plaats overall (5e bond licenties) en waren 1e van de mixed teams. Het was een hele mooie race in een boeiende natuur en met interessante oriëntatieopdrachten.


08.10.2006 LMC 2006, Limburg


Femke tijdens de LMC 2005

Thijs en Femke hebben de Limburgse Mountain Challenge (LMC) 2006 georganiseerd. Dit is een 24 uurs race die gericht is op samenwerking tussen de Limburgse Alimisten Verenigingen. De winnaars van dit jaar (waaronder Adventure Racer Arnaud Temme) mag het volgend jaar organiseren.

Website link
Verslag LMC 2006


02.09.2006 Short Track, België


foto: RSA fotografie (link)

Alle AMI leden waren ook undercover aanwezig bij de Short track AR net over de grens bij Maastricht. In deze 7 uur durende race haalden Thijs en Femke onder teamnaam Spirit de vierde plaats en misten op een haar na het podium. Team Naukia, Frank en Nauk, finishten als zeventiende. Winfried behaalde de derde plaats in de solo categorie.


01.07.2006 Bull12, Belgische Ardennen


foto: Outdoor Valley

De warmte maakte de 12 uurs race in de Belgische Ardennen heel pittig. Frank en Mirjam eindigden als tiende en Thijs en Femke op de vijfde plaats bij de koppels. Winfried finishte als tweede in de solocategorie. De race was fysiek en oriëntatie technisch gezien gezien zwaar. Dit was tevens de eerste kennis making met elkaar als team. Alleen Nauk ontbrak hier nog.


10.06.2006 Run For Farmers, Achterhoek


Een idee werd geboren

Tijdens de Run for Farmers werd het Winfried duidelijk dat plezier en teamwork de belangrijkste elementen zijn voor een inspirerend team. Vier van de vijf personen op de foto (Rob, in het midden, zorgde voor een fantastische logisiteke ondersteuning) maken nu onderdeel uit van AMI. Winfried was druk met Femke aan het mailen en de eerste gesprekken met ideavelop vonden plaats.


nieuwsoverzicht van 2007

nieuwsoverzicht van 2008

nieuwsoverzicht van 2009

nieuwsoverzicht van 2010

nieuwsoverzicht van 2011

nieuwsoverzicht van 2012

 

Mirjam van Burgel
mirjam
Frank van Waardenburg
frank
Nauk van der Donk
nauk
Femke de Mooij
femke
Thijs Horbach
thijs
Winfried Bats
winfried

 

 

nieuwsoverzicht van 2007

nieuwsoverzicht van 2008

nieuwsoverzicht van 2009

nieuwsoverzicht van 2010

nieuwsoverzicht van 2011

nieuwsoverzicht van 2012

 

bats.nl ©

ga naar top van de pagina