NIEUWSOVERZICHT 2007

31.12.2007 2007: Een avontuurlijk jaar

We zijn ruim een jaar verder na de oprichting van Team AMI. In het afgelopen jaar hebben we een prachtig begin kunnen maken met Team AMI. Deelname aan de WERS, racen in het buitenland zoals Belgie, Frankrijk, Polen, Groenland, Kroatië en Guadeloupe. Eigenlijk te mooi om waar te zijn. Qua prestaties zijn we tevreden en hebben voldaan aan onze eigen verwachtingen. We zijn bovenal heel trots op wat we hebben laten ontstaan en hopen nog lang met een grote glimlach met en in AMI te kunnen doorgroeien.

2008 wordt een compleet ander jaar. Diverse Petit AMI's in wording, co-schap van Thijs, drukke banen etc. Het wordt een druk jaar waarin we meer gericht zullen moeten deelnemen aan de diverse races. Meer doseren en daardoor hopelijk goed blijven presteren maar bovenal blijven genieten. Ook in 2008 zullen we onze samenwerking met Ideavelop voortzetten. Op 14 januari zijn we bijvoorbeeld als team aanwezig bij een product release van Icebreaker in Zeist. Een goed begin van 2008 en voortzetting van onze samenwerking.

En uiterard blijven we de racers binnen en buiten Nederland de AR Kalender service aanbieden. De huidige kalender voor 2008 heeft al 31 races met nieuwe definitieve datums voor 2008. Vanuit zowel binnen- als buitenland ontvangen we positieve reacties op de kalender.

Team AMI wenst iedereen een Adventurous 2008 toe waarin veel plezier wordt beleefd aan het race, er vooral middels Fair Play wordt deelgenomen aan de races en de grenzen letterlijk nog meer worden verlegd door ons maar ook door de andere races.

.................................................................

27.12.2007 Kerstdagloop


foto: aktiefoto

Als onderpand voor al het lekkers tijdens de kerstdagen heeft nauk op 27 december traditiegetrouw weer deelgenomen aan de derde kerstdagloop in Arnhem. 21 Km bikkelen over een prachtig heuvelachtig parcours op de Veluwe. Dit keer niet echt een toptijd (1:39) maar wel een lekkere frisse neus.

..................................................................

02.12.2007 Team AMI terug uit Guadeloupe


www.windphotos.com

Mirjam en Winfried zijn weer terug van hun avontuur in Guadeloupe. Zij hebben genoten van de diversiteit aan sporten en activiteiten. Het programma was zelfs soms zo divers en aansluitend dat het woord vakantie niet goed op z'n plaats was.

Temidden van vele internationale top-teams stond Team AMI in tropisch Guadeloupe. Uiteindelijk behaalden zij een 23e plaats. Zelf waren ze hier niet heel tevreden over vanwege een andere visie op hoe beoordelingen tot stand zouden moeten komen en hadden gehoopt op een betere plek in de ranglijsten maar een top 15 had er gezien het niveau van de teams zeker niet ingezeten. Nederig en genietend van het contact met al deze nieuwe mensen hebben ze het applaus voor hun welverdiende plaats in ontvangst genomen. Uiteindelijk hebben ze gewoon een super en kosteloze week mogen ervaren.

Binnenkort volgt een verslag op deze site en een artikel in het Outdoor Magazine en de Sur5all.

Zie ook: foto's en verslagen

..................................................................

Update 1 25.11.07 ; 22.00 uur
Terwijl wij hier in het natte bijna winterse Nederland lekker bij de kachel zitten zijn Mirjam en Winfried in Guadeloupe aan het strijden in de IGWA, een unieke 'adventure' race waarbij naast de fysieke uitdaging ook plaats is voor culturele exploratie van het Eiland. Dag 1 bestond uit een mix van golven, surfen, funboarden, orientatie en snorkelen.


Dag 1....

Sleepmonsters voor de verslagen en actuele updates


van arctic naar tropic....

De IGWA is een Adventure en Discovery race die in de laatste week van november zal plaatsvinden in Guadeloupe. Dit is een unieke race omdat er niet alleen op het sportieve wordt gefocust. De aandacht en de wedstrijd focus gaat ook uit naar de natuur en cultuur. Dit maakt de opzet van de race voor een breed publiek interessant. Ruim twintig koppels uit de hele wereld, waaronder enkele top Adventure Race teams, zijn uitverkoren voor dit evenement. De selectie criteria zijn niet persé gebaseerd op sportieve prestaties. De teams ontvangen hun gratis ticket pas wanneer zij aantoonbaar voor media-aandacht hebben gezorgd. Adventure Race Team AMI: Macpac & Icebreaker mag deelnemen doordat zij onder andere concrete afspraken hebben gemaakt over het plaatsen van een artikel over hun belevenis in de Outdoor Magazine.

Mirjam van Burgel en Winfried Bats nemen namens Team AMI deel aan de race: “Het is een race van een geheel andere order dan we gewend zijn. Dit keer geen sneeuwschoenen of verplichte fleece of goretex mee in de race. Dit keer hebben we geheel andere verplichte items nodig: zwemkleding, een snorkel met masker en flippers, een digitale camera etc. Er werd zelfs aangeraden om een hangmat mee te nemen”. De diversiteit aan teams is groot. Er staan bekende teams zoals Salomon Suiss (Zw), Timberland (USA), Speleo Salomon (Polen-Duiysland), Sole (USA) en La Cluzas (FR) aan de start. “Ach, we weten onderhand wel hoe wij er normaalgesproken voor staan ten opzichte van internationale teams".


screenshot van de IGW internet site

"We gaan er ook heen om plezier te hebben en contact te maken met andere sporters. Overigens, er zijn ook onderdelen waar je punten kunt verdienen met kennis van flora en fauna. We moeten dus dit weekend nog wat studeren. Op het programma staat verder ook dat er iedere dag een prijsuitreiking is tijdens de dagelijkse cocktail. We moeten natuurlijk ook met de lokale gebruiken mee doen. Dus als dat betekent dat we flink wat rondjes cocktail mixes moeten pakken om vervolgens op het strand in een hangmat tussen de palmbomen in slaap te vallen dan is dat vervelend maar dan moet dat maar. Je moet er wat voor over hebben om je vaderland te vertegenwoordigen”.

Meer informatie: IGWA.net


 

04.11.2007 Download de AR Kalender 2008

De gemakkelijke en gratis AR Kalender van Europa 2008 staat weer op deze site. Er zijn nog veel racedatums niet bekend. Mocht je een race-tip of aanvullende informatie hebben, stuur ons dan een mailtje. Veel race plezier in 2008.


01.11.2007 Lezing over AR aan studenten

Winfried heeft vanavond twee lezingen gegeven aan in totaal 200 studenten die bestuursfuncties bekleden in sporterenigingen in Groningen. De avond werd georganiseerd door de ACLO. De ACLO is de overkoepelende studentensportstichting van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) en de Hanzehogeschool (HG) Groningen. Het doel was om de link te leggen tussen AR en Besturen vanuit de focus "wat maakt een team succesvol". Winfried kon vissen uit een vijver met ruime ervaringen in zowel het Adventure Racen als het leiding geven aan en werken in en met teams in het bedrijfsleven. Beide lezingen werden enthousiast ontvangen door een spontane groep studenten.


20.10.2007 Team AMI viert één jarig bestaan

Meer foto's

Ons team bestaat één jaar, en dat mag gevierd worden. Frank nam ons mee in de wereld van het skutsje zeilen in Friesland. Het gehele weekend verbleven we aan boord van het skutsje "de nieuwe onderneming".


Frank geeft instructies aan de Ideavelop gasten

Op zondag vervogden onze partners van Ideavelop zich aan boord en vierden een jaar samenwerking met ons mee. We hebben teruggekeken op het eerste jaar en doelen gesteld voor 2008.


Mirjam aan het roer

We hebben geconcludeerd dat we een super start hebben gemaakt met AMI. We zijn bij alle Nederlandse adventure races aanwezig geweest en hebben een aan hele rits aan buitenlandse races in Polen, Frankrijk, België, Kroatië en nooit-te-vergeten-Groenland deelgenomen.


Friesland stond in brand afgelopen weekend

Onze prestaties zijn varierend, soms win je iets, soms kom je jezelf tegen. Maar gezien de drukke agenda's v.w.b. vaderschap, werk, nieuw werk, studies etc is het toch een wonder dat we zoveel hebben kunnen doen. Net als in het echte leven en ook passend bij onze verwachtingen over ons zelf.


Femke en Audrey, Frank's partner

Bovenal hebben we geconcludeerd dat we een leuk team hebben met elkaar. Wij hopen dat Team AMI een positief gevoel achter laat in AR-land , maar dat is een label die anderen mogen bepalen.


soms moet je de wind echt vangen

Op naar nieuwe avonturen dus in 2008. Wij hebben als team besloten volgend jaar meer toe te leven naar een race en te voorkomen dat we teveel racen achter elkaar. We hebben er een term voor bedacht: burn-outdoor! En dat moet je niet willen hebben want daar voor is de buitensport in z'n algemeenheid te mooi voor en bedoeld voor ontspanning.


14.10.2007 Rondje Terschelling

Frank heeft afgelopen weekend een aardige pittig training bedacht voor zichzelf: een rondje Terschelling.

Frank: "ik heb mijn ronde nagemeten en in totaal 58,23 km gelopen in 6 uur 36. Heb op het Noordzeestrand bij paal 4 een doorsteek gemaakt, ik kon na bijna 30 km geen mul zand meer verdragen aan mijn kuiten en knieën. Na een korte doorsteek door de duinen en randje bos van west bereik ik de waddenkant van het eiland en mag dan nog als toetje 15 km over de dijk langs het wat terughobbelen naar mijn start. "

Dus mocht je je weer eens vervelen. Ga een rondje lopen... rond een eiland of zo!


06.10.2007 Limburg Mountain Challenge 2007


foto: Pascal Moors

Afgelopen weekeinde namen Femke (met het damesteam "De Alpenzusjes") en Thijs (met het team "Eifelgeist") deel aan de 8e editie van de Limburg Mountain Challenge, de race tussen de Limburgse berg- en buitensporters.De race bestond dit jaar op vrijdagavond uit een pittige orientatieloop (ca. 40 km) door het limburgse land met een nachtelijke lawinebiep oefening, waarbij de teams uiterlijk om 5.45 uur op het bivak moesten zijn.


foto: Pascal Moors

Na slechts 1,5 uur slaap werden de teams weer gewekt voor een 10 km lange runbike, gevolgd door een 60 km lange mtb tocht. Deze MTB tocht werd onderbroken door een spectaculaire tokkel, klimmen in Rocca, een Googlemaps-orientatie run van 8km, een speurtocht door de spelonken van Fort Neufchateau. Het weer was dit jaar fantasisch!!


foto: Pascal Moors

Femke eindigde uit eindelijk na een zware strijd met het materiaal als een twee mansteam (uhm vrouws-team) op de 8e plaats. Thijs eindigde op een tweede plaats. Knav98 was dit jaar uiteindelijk wederom de sterkste en mag volgend jaar de teams uitdagen met de 9e editie! Organisatie bedankt voor deze mooie wedstrijd!! En tot volgend jaar!!


06.10.2007 Artikel SEAC in Outdoor Magazine

Deze week staat in de editie van de Outdoor Magazine een mooi artikel over onze deelname aan de Siku Arctic Team Challenge. In de Op Pad stond een kort artikel over en verwijzing naar hun trektoch in Groenland afgelopen zomer.


03.10.2007 Team AMI naar Guadeloupe


screenshot van de IGW internet site

Mirjam en Winfried zijn uitverkoren om deel te nemen aan de Iles Guadeloupe Adventure (IGWA), een Adventure en Discovery Race op het eiland Guadeloupe in de buurt van de Nederlandse Antillen. En daar zijn we natuurlijk heel trots op.

Deze race, evenement, vindt eind november plaats. Gedurende een week samen met 29 andere koppels uit de gehele wereld. Zij zullen allerlei avontuurlijke opdrachten uitvoert. Zowel op sportief, ecologisch en cultureel gebied. Maar het zal ook vast wel even aanpoten worden. Het uiteindelijke doel is aandacht te genereren voor Guadeloupe.

Voorwaarde om deel te kunnen nemen was dat er goede media aandacht moest worden gegenereerd. Dit is in de praktijk lastiger dan je van te voren denkt. Nu lukt dat wel via de bestaande sites maar moeilijker via de andere media (magazines, tv, radio). Onder andere de Outdoor Magazine zal aandacht besteden aan Guadeloupe.

Inmiddels zijn de eerste teams bekend gemaakt en het deelnemersveld ziet er behoorlijk sterk uit. Gelukkig kun je ook punten verdienen met de culturele wedstrijden.....

En zo zit AMI in de zomer tussen de ijsbergen en in de winter zoeken zij de schaduw van de palmbomen.

Meer informatie:
IGWA.net


25.09.2007 Terra Incognita voltooid

Lees nu ook het verslag van Femke.


Femke en Winfried, vlak voor de start van een kajaketappe

Inmiddels zijn Femke en Winfried terug van hun avontuur in Kroatië. Ze hebben een prima resultaat geboekt door als 15e (totaal 29 teams) in het klassement te eindigen. Het was even stil op onze site maar Thijs ging de bergen in Frankrijk op zoeken, dus dan is duidelijk wat voor gaat.


Eindeloze scherpe rotsen, en dus kapotte schoenen

Het was zwaar maar het finishen doet alles snel weer vergeten. De trekkings waren onverbiddelijk. Eerst twee trekkings van minimaal 20 km op twee eilanden met enkel scherpe stenen. Geen enkele schoen heeft het overleefd.


heerlijk wakker worden

Vervolgens een trekking van ongeveer 40-50 km, een fietstochtje van 100 km en tenslotte weer een trekking van 30-40 km. In totaal dus zo'n 120 km trekking. En dan nog de verschillende kajaketappes over de woeste Adriatische zee. Een groots avontuur.

Hieronder even de uitslagen van de NL en BE teams:

10e: Malheur Ultrasport Team 2(Wim en Christophe)
14e: Team 4Xtreme - Ghost (Peter & Alwin)
15e: Team AMI: Macpac & Icebreaker (Femke en Winfried)
Malheur Ultrasport
1 (Ton & Roel): alles gedaan behalve laatste trekking, en inclusief 75 km extra atb. Notering klassement onbekend)
Team 4Xtreme - Ghost (Theo en Jelle) alles gedaan behalve laatste trekking, en inclusief 75 km extra atb. Notering klassement
onbekend)

Femke en Winfried mogen trots zijn op het resultaat gezien de zwaarte van de race en de lokale (lees: Nederlandse en Belgische) kwaliteit die ook deel nam.


extreem lange trekkings door extreme natuur

René Schraa kreef de fantastische kans om als huis fotograaf van de Terra op te treden. Binnenkort op zijn site alle prachtige foto's.


 

19.09.2007 Terra Incognita

Update 8 21.09.07; 13:00uur

Na een lange nacht zijn de teams weer aan een verse dag begonnen. We horen dat de race vaak gestopt wordt door de organisatie, omdat de kajak etappes te gevaarlijk zijn. Het voordeel is dat er af en toe geslapen kan worden.
Team-AMI heeft het gisteren avond zwaar gehad tussen CP 7 en CP 10. Het was een erg zware trekking waar geen schoen tegen opgewassen is. Rond 1.00 uur konden zij per ferry naar cp11 waar weer een trekking door mooi heuvelachtig terein op ze staat te wachten. Ze hebben hier eerst even de oogjes dicht gedaan.
Malheur Ultrasport Team 1 (Ton & Roel) Had vannacht wat motivatie en vermoeidheids problemen bij CP11. Na krachtige peptalks waarbij Malheurbiertjes op de eindstreep gezet worden zijn ze weer met volle moed naar CP12 vertrokken.
Malheur Ultrasport Team 2(Wim en Christophe) Heeft de derde kajak etappe wel zelf gevaren. Met de heren gaat het goed!
Team 4Xtreme - Ghost (Peter & Alwin) Heeft ook de derde kajak etappe zelf gevaren. Zij lagen in 16e positie. Ook zij voelde zich goed.
Team 4Xtreme - Ghost (Theo en Jelle) Voelden zich ook nog goed vannacht.
We hebben foto's en filmpjes van RSA-fotografie
Wie is het sterkst?!


Winfried en Femke in de kajak


Woeste zee zorgt voor problemen

Meer filmpjes

Update 7 20.09.07; 22.19uur

Na een lange dag racen met kajakken op een ruige zee en trekking over de oneindige puinvelden op de eilanden. Maken de teams zich nu klaar voor een lange nacht. De nachten zorgen ervoor dat het navigeren moeilijker gaat en laten de vermoeidheid duidelijker merken. Het wordt nu een tactisch spelletje om op de juiste plaatsen te rusten en of te eten. De temperaturen zullen vannacht zakken tot ongeveer 12 graden.

Team-AMI is om 22.00 uur bij CP 10 aangekomen. Ze mogen ivm de ruwe zee niet het water op en wachten samen met 3 andere teams op een Ferry. Bij de tweede kajak etappe hebben ze halverwege 2 uur moeten wachten op minder wind. De golfslag op zee is 1-2m wat zeker in die sit-on-top kajaks erg heftig is! De trekking ging over eindeloze scherpe puinvelden. Het schoeisel heeft het zwaar te verduren. Het landschap is kaal en bestaat volledig uit steen. Team-AMI ligt nu op de 23e positie. De sfeer is goed en ze voelen zich nog sterk.... Succes!
Aanmoedigen kan hier


De eeuwige puinvelden tijdens de trekkings photo: Adventurerace.hr

Update 6 20.09.07 ; 15.00 uur

In onderstaand filmpje zie hoe het de zee er in rustige omstandigheden uit ziet. En uiteraard hoe mooi Kroatie is.

Update 5 20.09.07 ; 12.00 uur

Raymond Beeren nam vorig jaar deel aan de Terra Incognita. Door dat het geplande race gebied voor 70% verwoest was door de bosbranden in Augustus hebben ze de race verplaatst naar het wedstrijd gebied van vorig jaar. De race bestond toen voor een groot gedeelte uit de zelfde route echter wel in tegen gestelde richting.
"Van CP4 naar CP 5 is maar een korte oversteek. Die moesten we vorig jaar in de andere richting doen. Het waaide zo hard, dat er mini waterhozen op het water waren. We hebben gebeukt en gebeukt tegen de wind in. Het was niet normaal, maar wel gehaald. We vroegen ons af of het nog wel verantwoord was. Het was wel avontuur en nu hebben we stoere verhalen."


photo: Adventurerace.hr

"Elke kajak etappe die we vorig jaar hadden (en dat zijn dezelfde als nu maar dan in de andere richting) was beuken, beuken en nog eens beuken tegen de wind en de golven in. Ik zat voorin de sit-on-top en ik kon niet voor me kijken door de golven en het water in mijn gezicht. Contine water over je heen. Gelukkig kon de achterste wel kijken waar we heen moesten." Aldus Raymond.

Update 4 20.09.07 ; 09.00 uur

Om 2.00 uur bereikte Team-AMI CP4. De trekking tot daar voerde over vele scherpe stenen. Op CP 4 lag Team AMI op de 18e positie Malheur Malheur Ultrasport Team 1 op een 9e positie en Malheur Ultrasport Team 2 op een 5e positie. Er is op cp 4 een darkzone* ingesteld ivm de nog steeds straffe wind op zee.
Aanmoedigen kan hier
*Bij een "Darkzone" mag je een bepaalde tijd niet verder.
Grotere kaart weergeven

De race route:Totaal ongeveer: 240 km
-Kajak: 18 km
-Trekking: 27 km
-Kajak: 7 km
-Trekking: 23 km
-Kajak: 15 km
-Trekking: 36 km
-MTB: 70 km
-Trekking: 26 km
-Kajak: 15 km

Update 3 19.09.07 ; 18.00 uur

De teams zijn begonnen met een kajak etappe. De weersomstandigheden waren te zwaar om naar het eiland (CP1) te varen, met een golfslag van 3-4 m, aldus Femke in een SMS. De teams hebben zich op CP 22 moeten verzamelen en krijgen vanaf hier alternatief vervoer. Team-AMI gaat goed ze zitten in het middenveld.
photo: Adventurerace.hr

Update 2 19.09.07 ; 12.00 uur

De start is uitgesteld tot 15.00 uur. De teams gebruiken de tijd om zich voor te bereiden op de ruigezee. De Malheurpeddels worden uitgetest zie hier. Helaas voor Femke konden ze geen Micky Mouse peddels krijgen, dus ook zij heeft de grote peddels. Malheur pas op voor de Femke Power aan boord van het AMI-schip!! De sfeer is opperbest.

De team-spirit is goed

Update 1 19.09.07 ; 8.00 uur

Op maandag zijn Winfried en Femke door de het laatste stuk mee gelift met de Belgische Maulheur teams. Het weerzien werd uiteraard met een biertje gevierd. De teams kregen te horen dat de start vervroegd wordt naar woensdagochtend 10 uur. De dinsdag werd besteed aan het in elkaar zetten van de fietsen, het vullen van de gearboxen, wat slapen en eten.
Gisteravond werden de teams tijdens de briefing lekker gemaakt met een mooie video van de afgelopen edities. Ook werd de kaarten en roadbooks uitgedeeld. De sfeer wordt gespannen en de teams staan op scherp. Hopen dat ze goed hebben kunnen slapen.
De route bestaat uit:
- Kajak
- Eilandtrekking
- Kajak
-Eilandtrekking
-Kajak
-Lange Mountaintrekking
-Mountainbiken (100km)
-Trekking
-en Kajak

De Teams hebben to zondag 15.00 uur de tijd om dit programma af te werken. Ze voelen zich sterk !!


photo: Adventurerace.hr

Femke en Winfried starten woensdag met een aantal andere Nederlandse en Belgische teams in de vijf daagse Adventure Race de Terra Incognita in Kroatië. In totaal doen er 32 internationale teams mee. Het is de eerste keer dat Femke en Winfried (team 23) als duo racen en ook wordt dit voor beiden de langste non-stop race. Ze zijn inmiddels weer redelijk hersteld na de inspanningen in Groenland en verheugen zich op de race.

De Terra Incognita is een 380-400km lange nonstop expeditierace en zal dit jaar oa. bestaan uit:
- Zeekajakken
- Trekking (in de bergen, de moerassen en door bijzondere natuurgebieden)
- Mountainbiking
- Coasteering
- Orientatie
- Zoetwaterkajak

De teams mogen maximaal 100 uur over dit uitdagend parcours doen!!

Andere bekende deelnemende teams uit Nederland en België zijn:
Malheur Ultrasport Team 1 (Ton van Os en Roel Smolders)
Malheur Ultrasport Team 2 (Wim Vancraeynest en Christophe van de Voorde)
Team 4Xtreme (Maaike Hornstra en Jelle van der Velde)
Team 4Xtreme - Ghost - Ghost (Peter Rutjes en Alwin Radstake)
Allemaal fysiek sterke en ervaren racers.

We zullen op deze site het e.e.a. bijhouden mbt. tot de Belgische en Nederlands teams . De race kun je mogelijk ook volgen op de race-website. En op:Sleepmonsters
Aanmoedigen kan hier


Grotere kaart weergeven


05.09.2007 Klimmen in de Dolemieten

Nauk is eind augustus samen met zijn klimmaatje Niels Wagemaker op klimvakantie geweest naar de Dolomieten in Italië. Hier hebben zij de drie torens van het Sella Massief in één dag beklommen. "Dit was een pittige eerste kennismaking met de Dolomieten omdat er ruim 400m steile wand beklommen moest worden in matig behaakt terrein. En eenmaal op de laatste top op 2700m aangekomen wachtte er nog een spannende terugweg. Er moest eerst ruim 100m 3-4e graads terrein ongezekerd afgeklommen worden met een dreigend onweers gerommel boven ons hoofd, een paar kilo staal aan onze gordels en een gapende leegte onder ons. Niet het meest prettige scenario, maar wel duidelijk zo snel mogelijk naar beneden dus!".

"In het laatste stuk kunnen we gelukkig via een stuk of vijf abseils flink vaart maken naar beneden en in de stromende regen landen we rond 19:00 uur weer op de puinhelling aan de voet van de berg en besluiten drijfnat maar voldaan onze eerste klimdag. Helaas is het na deze eerste tocht niet meer gestopt met regenen en sneeuwen in de Dolomieten en hebben daarom besloten om de volgende dag koers te zetten naar het dichts bijzijnde droge klimgebied. Via een internetcafé informatie ingewonnen en de Verdon in Zuid Frankrijk was het enige klimgebied met een zonnetje in de weersvoorspellingen. Dus ca. 10 uur en 750Km later zaten we weer in Frankrijk op onze vertrouwde klimmerscamping (La Palud) van vorig jaar en hebben hier nog heerlijk 4 dagen in het zonnetje geklommen en divers lange klimavonturen beleeft in de Gorges du Verdon".


04.09.2007 Volgend evenement: de Terra Incognita


Femke en Winfried klaar voor Kroatië?

Medio september reizen Femke en Winfried af naar Kroatië om deel te nemen aan de zware vijf dagen durende Terra Incognita. Ze zijn heel beneiuwd hoe ze het er af zullen brengen aangezien ze in juli nog hebben deelgenomen aan de Siku Extreme Arctic Challenge in Groenland en dit hun eerste 5 dagen non stop race zal zijn. Samen hebben Femke en Winfried nog niet geracet, dus in meerdere opzichten wordt dit weer een nieuw avontuur die ze willen volbrengen.

Croatia Airlines is gelukkig flexibel in het aantal kilo's en reizen zij daarom dit keer ontspannen met het vliegtuig.


08.08.07 Foto's, krantenartikel en verslagen

Artikel Dagblad van het Noorden nieuw!
Artikel Limburgs Dagblad
nieuw!

ACE&ACE Video SEAC_2007_web.
Foto's trekking Groenland (Winfried & Mirjam)
Foto's SEAC 2007
Verslag Siku Extreme Arctic Challenge 2007
Verslag trekking Groenland (zie www.bats.nl)


03.08.07 GKM volbracht

De GKM is genadeloos. Door een niet meer te herstellen orientatiefout liepen Nauk en Frank gisteren een forse achterstand op die zij helaas niet meer hebben kunnen herstellen. Weer veel geleerd en zij kijken uit naar nieuwe avonturen. Zo zie je maar weer, het kan heel snel alle kanten op gaan in het Adventure Racen. Zolang de spirit maar goed blijft!


02.08.07 Eerste wedstrijd dag volbracht

Vandaag zijn Frank en Nauk geëindigd als 19e. In het begin van de dag hebben zij een orientatiefout gemaakt die invloed heeft gehad op het gehele verloop van de dag. Het is warm en zij hebben veel moeten lopen. Ondanks de terugval in het klassement zijn de mannen nog goed gemotiveerd. De sfeer is goed en gaan ze er op laatste dag nog helemal voor. We zijn benieuwd hoe ze het er morgen vanaf brengen.


01.08.07 GKM gestart

De nachtorientatie en dagproloog van vandaag zit er voor Nauk en Frank die aan de GKM meedoen op. Zij staan na de eerste twee onderdelen opp een negende plaats, op tien minuten van de eersten, het Franse team La Cluzas. Er kan dus nog van alles gebeuren.

De komende twee dagen zijn de bepalende waarvan het zwaartepunt meestal op de donderdag ligt. Het is erg warm op dit moment maar de mannen hebben de spirit.


31.07.07 GKM vandaag van start


Nauk en Frank tijdens de Raid the North 2007

Nauk en Frank zijn in Frankrijk voor de 10e editie van de GKM, de Gerrit Kluivers Memorial. Zij starten dinsdagavond met de nachtoriëntatie. Het wordt een zware strijd want er zijn eer veel goede binnen- en buitenlandse teams.

Van belang voor Frank en Nauk is hoe zij het afbrengen in de WERS, de West European Raid Series. Dit is de laatste race in de serie en zij maken nog kans, ondanks onze uitval tijdens de Raid the North, op een podiumplaats. We zullen proberen je op de hoogte te houden.


26.07.2007 SEAC missie volbrachtfoto: ATC.gl

Vanmorgen zijn we na 43 uur non stop racen gedurende twee nachten, waarin we 15 minuten hebben geslapen, gefinisht. Het was een zware maar prachtige tocht. We hebben de race volbracht en ook nog eens de achtste plaats behaald. Erg moe duiken we in onze slaapzakken. Binnenkort kun je op deze site een verslag lezen en foto's van de race bekijken. Deze foto's zijn tijdens het racen door ons zelf genomen.


23.07.2007 Racedag 3 SEAC Groenlandfoto: ATC.gl

Na een goede nachtrust begint de dag met een fietsestafette). Wij hebben daarom nu heel even de tijd om de site bij te werken). Thijs en Mirjam zijn begonnen met de eerste ronde van twintig kilometer atb'en. Femke en Winfried fietsen de tweede ronde naar de dam en terug. Aansluitend staat een trekking van 35 kilometer te wachten waarvan 10 kilometer over gletsjers. We hebben dus alle alpine materiaal in de rugzakken zoals touw, stijgijzers en gordels. Het wordt weer een zware dag. Vanavond ligt het eindpunt in een bascamp en zullen we morgen en overmorgen de tweedaagse race doen. Daarna zullen we hopelijk op de site kunnen plaatsen dat we alles voltooid hebben.22.07.2007 Racedag 2 SEAC Groenland

De tweede dag in de SEAC was een pittige. De race begon met 5 rondes ATB over pittig terrein. We hebben treintjes moeten maken in het dorp om elkaar de bult op te slepen, zo steil zijn de wegen in het dorp. We kwamen als 8e binnen en het eerste deel van de dag zat er na 3,5 uur weer op. Direct aansluitend begon de trekking naar drie steile pieken vanaf zeeniveau naar ruim 650 meter. Er wordt goed samengewerkt in het team. De sleepkabels worden gebruikt,rugzaken worden gedragen en de stemming blijft er in zitten.

Na de laatste piek hebben we nog voldoende energie om hardlopend naar de finish te gaan. Om 18.45 komen we als 7e team binnen en staan we 7e in het klassement (zoals verzocht Harm zijn we een plaatsje opgeschoven). We zijn erg moe en na een douche en wederom prima maaltijd pakken we zoveel mogelijk slaap.21.07.2007 Racedag 1 SEAC Groenland


De eerste 'korte' stage racedag zit erop. De SEAC is begonnen met een kajaketappe over het brede fjord waar Tasilaq aan ligt. De zestien teams vaarden onder begeleiding van ongeveer tien vissersboten naar het eerste wisselpunt. Het water is zo koud dat omslaan snel tot onderkoeling kan leiden. Eťn Engels team weet het voor elkaar te krijgen om drie keer om te slaan. Na het wisselpunt volgt een trekking naar de dominante 1003 meter hoge Polmens Fjeld waar je vanaf de start op uitkeek.

Er hangt veel mist in de vallei en we hebben gelukkig voorafgaande aan de race de kompaskoersen al uitgezet en de declinatie van 28 graden meegerekend. Via een steile klim komen we als vijfde team uit op 775 meter. Hier wordt de tijd stopgezet zodat de teams veilig naar de top kunnen klimmen en ook nog eens van het uitzicht kunnen genieten. Dit uitzicht is fantastisch. We nemen de tijd om energie te sparen voor de terugtocht en de overige dagen. Na een snelle afdaling door het dal, er zijn hier geen paden, komen we terug bij de vierpersoons kajak waar we begroet worden door duizenden enthousiaste vliegjes. Wij hebben de laatste vliegennetten van Tasiilaq gekocht en die kunnen voor bij de lange trekkings de komende dagen goed van paskomen.

We komen als achtste binnen maar er kan nog zoveel gebeuren, en we hebben tenslotte gezegd dat ons doel finishen is. Toch!? Na vandaag zijn er al twee teams die niet meer voor het klassement kunnen gaan, vermoedelijk door blessures. We mogen nog vier dagen, er staat ons nog heel wat (moois) te wachten.19.07.07 Racebase Tasiliiq

Mirjam hebben trekkings gemaakt in het Noord Oosten van Groenland. Een goede voorbereiding op het ruige terrein waar de race zich in afspeelt. Zij doen samen met Thijs en Femke mee aan de bijzondere Siku Arctic Extreme Challenge.Thijs en Femke zijn vandaag in Tasiilaq aangekomen waar zij Mirjam en Winfried hebben ontmoet. Thijs en Femke hebben in de weken hiervoor rondgetrokken in het eveneens ruige IJsland. Morgen zullen zij de boten testen waarmee zij tussen de ijsbergen door zullen varen. Vanavond is de raceorganisatie en zijn alle teams gepresenteerd. Na een spannende veelbelovende film zijn alle teams aan de slag gegaan met hun materiaal. Momenteel is het regenachtig maar het belooft beter weer te worden wanneer zij zaterdag starten.

Het terrein is ruig en woest.
De meeste teams doen mee voor de ervaring, een handjevol gaat voor het podium. Maar iedereen weet dat wanneer het startschot begint er altijd een onderlinge race start. De organisatie probeert verslaglegging te doen van de race op http://www.atc.gl.


Lees de meest recente info over de ATC 2007op:
sleepmonster.com of ATC.gl


24 .06.2007 Een avontuurlijke zomer

Het belooft een mooie zomer te worden. Frank en Nauk nemen deel aan de laatste race van de WERS-serie: de 10e GKM in Frankrijk. En de rest van vier AMI leden gaan naar Groenland.

Icelandair ondersteunt Team AMI door ons tegemoet te komen in de vele kilo's meerbagage die we mee moeten nemen naar de race. Wij zijn Icelandair hiervoor zeer dankbaar.


23.06.2007 Vrienden van AMI

Op onze kersverse "vrienden van AMI" pagina vind je een overzicht van de vrienden van AMI. Diegenen die een keer met ons hebben geraced, of ons heeft ondersteund of waar wij een andere goede relatie mee hebben. Onze eigen AMI Wall of Fame!23.06.2007 AMI stopt vroegtijdig in Friesland


foto: sleepmonsters.nl

Friesland! Wie wil daar nou race? Vlak en saai, geen heuvel te bekennen! Menig Adventure Racer had vooraf deze gedachte bij de Falke Raid the North in Friesland. Het tegendeel is echter waar. Raceorganisator Fokko Hoeksma heeft een zeer ambitieuze race neergezet die voerde door de meest prachtige natuurgebieden die je kunt voorstellen. Gebieden waar je normaal al als wandelaar niet eens een voet in mag zetten, zeekajakken naar Schiemonninkoog, orienteren met een stadskaart van twee eeuwen oud, een enorme tokkel vanaf de kerk in Leeuwarden, orienteren in oefendorpen van defensie, kruipen door rioolbuizen, wadlopen in het donker enzovoorts. Bedenk het maar, en regel het dan ook nog eens. Complimenten voor de organisatie dat ze hier in geslaagd zijn.

Wij hebben na ruim 28 uur racen we in redelijke goede fysieke toestand besloten te stoppen om redenen van afgenomen motivatie. Gelukkig niet door motivatie onderling want we hebben heel prettig samengewerkt tijdens deze race. Een lastige keuze na 36 uren redelijk goed te hebben geraced maar daar draait het Adventure Racen om. Op naar volgende avonturen.

Rob, hartelijk dank voor je prima verzorging! Je staat op onze kersverse "Vrienden van AMI" pagina.


14 .06.2007 Fotoshoot Buyer's Guide Outdoor Magazine


Nauk, Femke en Thijs stonden eens onder geheel andere omstandigheden bij elkaar op de foto. Wel in hun sportieve kleding maar dit maal onder de warme lampen van de fotoshoot voor de Buyer's Guide van de Outdoor Magazine. Hierin zullen zij de Adventure Race sport vertegenwoordigen en onder de aandacht brengen. Vandaag ontvingen we de foto die tijdens de fotoshoot van 24 april die deze week is uitgekomen.

Bekijk ook het artikel uit de Buyer's Guide.


02.06.2007 Outdoor Challenge XL


knap, hoe Thijs tijdens de races altijd foto's weet te maken

In de omgeving van Nijmegen vond de Outdoor Challenge XL plaats, het grote broertje van inderdaad. De race bestond uit een proloog van 2,5 uur op zaterdagavond en een non-stop race van 10 uur op zondag. Het was een prachtige race in een bijzonder fraaie omgeving. We hoeven dus niet meer helemaal naar Limburg of Belgié om te verzuren door de heuvels, het kan ook dichter bij huis!

Thijs en Femke behaalden de 12e plaats, Winfried deed mee met gast-AMI René den Besten uit Apeldoorn en zij behaalden de 2e plaats van het podium. Da's een behoorlijke prestaite aangezien René nog nooit aan een adventure race had deelgenomen. Menigeen adviseerde René naderhand, vriendelijk doch dwingend, in het vervolg ge woon maar te blijven wielrennen en schaatsen.

Lees ook het verslag van Winfried.


02.06.2007 WK Adventure Racing


Winfried, ooit te midden van WK racers Ray en Marie (2xL)

Afgelopen week vond in Schotland het WK Adventure Racing plaats. Vanuit Nederland nam DART MERELL deel aan de monster race en eindigden op een zeer verdienstelijke 21e plaats. Raymond Beeren, Marie Anne Marquis, Sven Platschorre en Peter Hollebrand (Team Outdoor Valley) passeerden na een volle week racen de finish. We zijn trots op dit team en hun prachtige prestatie! Helden, gefeliciteerd!


26.05.2007 RaidXL


Het was een heus slagveld in België tijdens de derde en zwaarste editie van de RaidXL. De regen viel met bakken uit de lucht, het parcours was (mede daardoor) zwaar, er moest flink wat afstand te voet worden afgelegd, boeren schoten met hagel etc etc. Na bijna dertig uur bereikten de twee deelnemende koppels van Team AMI toevallig de finish. Thijs en Femke behaalden de 11e plaats, Nauk en Winfried de 6e plaats.

Lees ons verslag en bekijk ook de foto's die Thijs & Femke tijdens de race hebben gemaakt.


14.05.2007 Oriëntatietocht voor Topografen


foto: Harry van der Veen

Wat is er nou mooier dan je hobby met je werk te kunnen combineren. Winfried, werkzaam als manager bij de Topografische Dienst, organiseerde een onderdeel van het personeelsuitje van de Topografen waar hij leiding aan geeft. Op diverse kaarten (google-maps kaarten, luchtfoto's en kaarten uit 1904 en 1950) werden 22 checkpoints uitgezet. Ondanks dat niet alle teams alles hebben kunnen vinden binnen de tijd mocht het de volgende keer nog wel iets moeilijker. Die uitdaging neemt hij graag aan.


11 .05.2007 Training Raid North


er was nergens een droog plekje in Drente

Het is vragen om problemen: na veertig dagen zon een training uitzetten in de omgeving van Gieten. Het heeft de hele dag gegoten tijdens de training die duurde van 6 uur 's ochtends tot rond het middag uur in Drente. Winfried had met verschillende kaarten een afwisselende training uitgezet die bestond uit 14 etappes.


Support Team Rob!

De training was gericht op de Raid North in juni. Dan zullen Nauk, Frank en Winfried samen met support Rob Hartemink deelnemen aan deze meerdaagse race in Friesland. Ondanks de regen, kou en het uitvallen van de skeeleretappes was het een zeer geslaagde training.

Download Google Earth Trainings Overzicht
(hiervoor moet je het programma Google Earth installeren).


10.05.2007 Petit AMI

Eva, dochter van Frank en Audrey, is sinds kort kleding drager van AMI onder de naam Petit AMI (zie logo). Dochter Maud van Nauk en Jiska is druk bezig om naar de goede maat goed te groeien om ook de sponsorkleding te kunnen dragen. Als je dan geen dames kunt krijgen voor je AR team, dan moet je ze maar gewoon maken...


04.05.2007 Adventure Trophy Polen

 

Net terug uit Polen maar natuurlijk is er meteen een verslag beschikbaar. Al is het maar van de eerste 68 kilometer.

Adventure Trophy Polen

Update 6 4.5.2007 13:37

SMS van Winfried: " Bericht vanuit de auto: de volgorde was iets anders dan op http://team-ami.nl staat: eerst uitgevallen vanwege blessure en toen begaf de trapper het ook nog eens. Het komt op hetzelfde neer maar toch, tot de volgende AR."

Update 5 3.5.2007 10:00

Helaas beide teams liggen eruit!!
Wat gebeurde er vannacht?

Team-AMI:

2:42 uur "We zijn op de racebase. Net een zware trekking van 16 uur achter de rug met veel hoogtemeters en lastige oriŽntatie. Landschappelijk was het wederom fantastisch. Onze knieŽn zijn gevoelig. Maar we gaan proberen de race uit te lopen."

4:42 uur "We hebben een uur geslapen. We liggen 4,5 uur voor op de deadline, onze knieŽn zijn gezwollen en pijnlijk, maar we gaan ervoor!!"

8:52 uur "Materiaalpech!! We hebben een gebroken trapper. We stappen uit de race en proberen nu terug te komen naar de racebase. We hebben lekker samen geraced en dat is het belangrijkste"

Team-AMI

Klaar voor de lange trekkingetappe...


F.A.R.T.:

"We hebben vanacht een deadline op 10 minuten na niet gehaald. We liggen eruit!! We voelen ons kiplekker! We gaan nu terug naar de racebase."

Team-AMI

De trekkingetappe door ruig berglandschap...


Update 4 2.5.2007 19:00

Team-AMI heeft om 15:30uur checkpoint 4 bereikt. Een prima tijd, zo'n 4,5 uur voor de deadline. Ze liggen in de algemene ranking op de 25e plek.
F.A.R.T ligt uitstekend in de race, momenteel op een 12e positie, vlak voor checkpoint 4. Ze hebben net een specialtask achter de rug, iedereen voelt zich sterk. Het laatste deel van de trekking telt nog vele hoogtemeters.

Team-AMI
Team AMI na de eerste etappe..


Voor de race stelde Team-ami.nl F.A.R.T. enkele vragen om een indruk te krijgen van dit team.

Hoe hebben jullie je voorbereidt op de Masters Race?

Arnaud:
Vooral theorie, veel praten over sport, veel denken over tactiek, veel materiaal kopen etc. Soms organiseerde een van ons een team-training, maar dan kwam over het algemeen alleen die persoon zelf opdagen. Verder een beetje fietsen en lopen in de tuin sensu lato. O ja en vorig weekend met Team-AMI de Southern Hills.

Elwin:
Niet eigenlijk. Gewoon doen wat we leuk vinden, toevallig zit daar veel trainen tussen. Ach, en we zitten op kaartlezen, dat helpt ook. Ik heb zelf een half jaartje in Polen gewoond. Niet dat ik de taal spreek, maar heb wel vrienden die alles voor ons vertalen, dat is dan ook weer handig. Opmerkelijk in de voorbereidingsfase was wel dat ik alle teamtrainingen alleen deed... Dus eigenlijk ontbreekt er een vraag voor de anderen: "Wat is jouw smoes?"

Harm
Elke ochtend sta ik om half 6 op en doe ik drie diepe kniebuigingen. Daarnaast werk ik op de derde verdieping en dus neem ik 's ochtends de trap om een beetje het berggevoel te krijgen. Verder heb ik vooral veel gerust. Dat zal toch wel genoeg zijn?


F.A.R.T.
F.A.R.T. lekker aan het knallen...

Update 2+3 2.5.2007 10:00

Beide Teams zijn na een goede nachtrust gestart. Het weer is helder en zonnig. In de bergen ligt een mooi pak sneeuw te wachten. Tijdens de trekkingetappe mogen de stijgijzers en pickel dus in ieder geval niet ontpreken.
F.A.R.T. is checkpoint 2 gepasseerd in 9e positie. Team-AMI ligt samen met 3 andere teams 22e bij checkpoint 2.
Nog even wat informatie over de race route:

Amator(Team-AMI):
Dynamische kaart
Route schema
Hoogte profiel
Tussenstand


Masters(F.A.R.T.):
Dynamische kaart
Route schema
Hoogte profiel
Tussenstand

Briefing
...briefing...

Update 1 1.5.2007 20:00

Team-AMI en F.A.R.T. zijn goed aangekomen in het racecenter. De heenreis was lang en vermoeiend. Vandaag hebben ze alle materialen verdeeld en gechecked, daarnaast veel gegeten en gedronken. Ze hebben net het materiaal laten controleren en gaan nu naar de briefing om de laatste informatie over de race te krijgen.
Het is prima weer; zonnig en koel.

Beide teams beginnen morgenvroeg om 10:00 uur met een orientatietocht van 5 km. Daarna volgt een trekking(AMI: 38km, F.A.R.T.:50km) door het bergachtige landschap, waarin ze een specialtask voor de kiezen krijgen.
Na orientatie etappe (AMI: 10km, F.A.R.T.:23km) komen ze weer bij de materiaalkisten om kleding, materiaal en voeding tewisseln
De volgende etappe is per MTB.

26.04.2007 Adventure Trophy Polen


Mirjam en Winfried staan op woensdagochtend 2 mei a.s. aan de start van de 236 km durende Adventure Trophy in Polen. Winfried heeft vorig jaar deze race met Wim Bouwmeester uitgelopen. Voor Mirjam is dit haar eerste race waarin ze vaker dan één nacht achter elkaar zal racen.

Een ander Nederlands team, Team FART (Fit Adventure Race Team), met Harm Bartholomeus, Arnaud Temme (die afgelopen weekend met Thijs het podium behaalde in Limburg), Elwin van der Gragt en Lisette de Grauw nemen deel aan de lange race van 370 km.

Mogelijk houden we je via deze site op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Je kunt ook de site van Adventure Trophy bezoeken.


24.04.2007 Fotoshoot Buyer's Guide Outdoor Magazine

Nauk, Femke en Thijs stonden eens onder geheel andere omstandigheden bij elkaar op de foto. Wel in hun sportieve kleding maar dit maal onder de warme lampen van de fotoshoot voor de Buyer's Guide van de Outdoor Magazine. Hierin zullen zij de Adventure Race sport vertegenwoordigen en onder de aandacht brengen. We hopen snel een foto te kunnen plaatsen.


21.04.2007 Twee keer podium in de Southern Hills


Met twee koppels en één solo deed AMI mee aan de prachtige debuutrace van Wout van Hoof in de Limburgse Southern Hills. Thijs behaalde met gast AMI Arnaud Temme de derde plaats van de koppels. Winfried behaalde de derde plaats van de solo's (er waren ook amper solo-deelnemers, maar over-all bekeken een goede prestatie).


Femke en Mirjam vormden één van de weinige damesteams die deelnamen aan deze nieuwe en goed georganiseerde race. Dit was hun eerste race samen en ze hebben er van genoten. Zij behaalden de dertiende plaats, 3e mixed team en 1e dames-team. Ook dit weekend smaakt voor hen weer naar meer.

 


20.04.2007 Fietsen op Sardinië


...toch nog een beetje zon...

Femke trok de afgelopen week per fiets door Sardinië. Terwijl in Nederland een hittegolf gaande was, werd Femke in het eerste deel van de week uitgedaagd door wind en regen. Niettemin genoot ze volop van de natuur, met zijn immense hoeveelheid bloemen, de Afrikaans/ Engels aandoende heuvels en het uitzicht op de prachtige baaitjes met granietrotsen in allerlei formaties.


..en ook nog tijd om wat vaardigheden op peil te houden...

Ook werd zij positief verrast door de enorme gastvrijheid, toen ze bij een familie werd uitgenodigd voor een typisch Sardiniaans avondmaal. Toen aan het eind van de week de zon nog tevoorschijn kwam, was het plaatje compleet.

Alles foto's van Femke in Sardinië zijn te vinden op haar site.


02.04.2007 Klimmen in Zuid Spanje


stairway to heaven?

Terwijl het afgelopen week zomers warm was in Nederland vermaakte Mirjam, met klimvriend Dio, zich in Zuid Spanje. In het klimgebied El Chorro, in de omgeving van Malaga, hebben zij zich een weekje uitgeleefd tegen de steile wanden. In dit grillig gebied voldoende klimmogelijkheden. Je moet alleen wel goed kijken waar je loopt, het tegen de wand aangebrachte looppad van beton heeft z'n beste tijd gehad.


Mirjam, in haar element


25.03.2007 Training in The Southern Hills


de één na laatste etappe langs de Maas

Dit weekend was bijna het voltallige AMI team bij elkaar in de omgeving van Maastricht waar Thijs en Femke een schitterende en gevarieerde training hadden uitgezet. ATB's in de Southern Hills, met een rubbervlot over de Maas, afdalen in de mergelgrotten met een oriëntatie in het eindeloze gangenstelsel en tussendoor trekking en hardlopen.


Nu weten we ook waar de term "uitgemergeld"vandaan komt

Het weer was uitdagend, wat dat betreft hadden we beter op zondag kunnen afspreken. Maar dan kan het in een wedstrijd alleen maar weer meevallen, toch?! Een lekkere douche, heerlijke maaltijd en dvd van Nauk's klimavonturen en de ATC 2006 in Groenland was dan ook een geweldige traktatie. Kira en Niek, hartelijk dank voor jullie ondersteuning en verzorging.

Bekijk alle foto's.


Met een constructie van zeil en banden over de Maas


23.02.2007 Toerskiën op de flanken van de “la Meije”

Tussen de bezoekjes aan familie van zijn Franse vriendin Audrey door trekt Frank even de bergen in om te genieten van de vrijheid van de bergen. In zijn verslag schrijft hij over die "spirit of Freedom".


04.03.2007 Winter Challenge Polen


Bergtrekking tussen lucifershoutjes

Thijs en Winfried hebben de zware Bergson Winter Challenge voltooid. Zij stonden met 57 teams aan de start van deze winterrace. Zij behaalden de vijftiende plaats in het klassement. Bijzonder omdat slechts vijftien teams het klassement hebben gehaald. Het was een mooie maar zware race.


Thijs' powernap van 15 minuten in een heerlijke voederbak.

Er was minder sneeuw dan verwacht. Hierdoor moesten ze met meer regen kampen. Door materiaalpech aan de fiets werd de strijd nog spannender maar met enig geknutsel aan de fiets konden ze toch nog de finish halen. In 38 uur 42 minuten voltooiden zij de twee nachten durende race. In die tijd hebben zij twee keer een kwartier, een zogenaamde powernap, geslapen.

Race website
Verslag van de race volgt snel.


04.03.2007 Raid Vert (WERS)


Frank en Nauk hebben deelgenomen aan de tweede race in de WERS serie: de Raid Vert in de Belgische Ardennen. Na de proloog, een nachtorientatie, stonden ze op de eerste plaats. Uiteindelijk behaalden ze tijdens de zware, en met name natte, race een zesde plaats. Team AMI staat daarmee na twee wedstrijden op de derde plaats in het tussenklassement.


27.02.2007 Toerski-instructeursopleiding in Davos


foto: Joris Schaap

Twee weken geleden was Femke in Davos voor de toerski-instructeursopleiding. Onder niet al te makkelijke omstandigheden (veel sneeuwval, white-outs en lawinegevaar) wist zij helaas niet te slagen voor het hoogwinterexamen. Ondanks dat was de week erg leerzaam en gezellig. Wellicht zal Femke na het opdoen van wat meer ervaring in het freeriden, off-piste skieen en tochten leiden, nogmaals een poging ondernemen om het hoogwinter-examen te halen. Alle deelnemers die wel geslaagd zijn: gefeliciteerd en succes bij het voorjaars-examen.


25.02.2007 Stubaier Alpen op ski's


Foto: Zuckerhutl; door Bart Videler

Als voorbereiding op de Bergson Winter Challenge is Thijs nog een lang weekeinde samen met Bart Videler, Joep Houten en Jos Horbach met de skies de Stubaier Alpen in getrokken, op het programma stond oa de Zuckerhutl 3505m.


18.02.2007 Usac-combi week

Afgelopen week was Thijs instructeur bij de Usac-combi week(usac.climbing.nl) in Neustift am Vernediger. De week stond in het teken van groene dalen en witte toppen. De groep bestond uit zowel toerskiers als toerboarders. Ondanks de slechte sneeuw condities werden er toch mooie poederafdalingen gevonden.

Lees ook het verslag.


17.02.2007 Fox Raid

f

Team AMI is het nieuwe jaar goed begonnen. Stonden Frank en Nauk twee werken geleden op het podium van de CIOS AR, afgelopen weekend behaalden Nauk en Winfried de derde plaats tijdens de Fox Raid in Eibergen. Dit was de eerste race in de West European Raid Series (WERS). Een goed begin is het halve werk. In de laatste vier etappes was het spannend tussen de teams All Terrain en Voshaar-Salomon. Mirjam deed mee met gast-AMI Wytze Rijke uit Groningen, dit was zijn eerste Adventure Race.


10.02.2007 Die Harz

Je moet even geluk hebben maar precies in het weekend dat Mirjam en Winfried doorbrachten in de Harz in Duitsland lag er ook een aardig laagje sneeuw. Toen ze vertrokken was het alweer weggeregend. En dat leverde naast een goede training voor de AR in Polen ook mooie plaatjes op.


27.01.2007 CIOS Adventure Race


foto: sleepmonster.nl

Nauk en Frank zijn het jaar heel goed begonnen. Zij behaalden de 2e plaats tijdens de CIOS Adventure Race. Deze nieuwe race was de eerste AR in het nieuwe jaar.


27.01.2007 Midwinterrun


foto: Leo Slütter

Op hetzelfde moment namen Mirjam en Winfried deel aan de Midwinterrun. Zij hadden de deelname gewonnen door hun overwinning tijdens de nachtoriëntatie afgelopen november. Organisator Leo Slütter had er weer een flinke uitdaging van gemaakt. Dit keer ging het minder goed en behaalden ze de 7e plaats. Het was wel weer een goede ervaring en een bijzondere wedstrijd.


20.01.2007 AM(b)I-tieus programma 2007


foto: X-Raid

We hebben een ambitieus programma voor 2007 samengesteld met vele korte en lange races in binnen en buitenland. 2007 belooft dus een avontuurlijk jaar te worden op versachillende fronten. Alle teamleden hebben zowel op race als persoonlijk vlak grote veranderingen meegemaakt of in het vooruitzicht: vaderschap, nieuwe banen en nieuwe woningen.

Desondanks is AMi te zien bij alle WERS en LLCUP (programma nog onbekend) races. Ook zijn we in het buitenland te vinden: bij de GKM in Frankrijk, de Winter Challenge en ook de Adventure Trophy in Polen, de Artic Team Challenge in Groenland en de Terra Incognita in Kroatië. En daarnaast beleven we nog enkele klim- en toerski-avonturen om het rijtje maar meteen compleet te maken.

We houden je zoals je gewend bent van ons regelmatig op de hoogte middels deze website.


16.01.2007 Kerst in La France


Thijs, overstijgt de diepte

Femke en Thijs waren met kerst in Frankrijk, waar ze een drie-daagse trekking liepen in de bergen van de Luberon en waar ze klommen op de Dentelles de Montmirail bij Avignon.


Femke, snel herstellende

Op deze manier werd aan de conditie en het herstel van Femke’s enkel gewerkt. Dit ging beide prima.


07.01.2007 Survivalrun Beltrum

Bekijk de foto-pagina van Beltrum foto's.

Hoe kun je beter het jaar beginnen dan met de survivalrun in Beltrum. Samen met 858 andere deelnemers stonden Nauk en Mirjam aan de start van Nederlands bekendste survivalrun.

Van Nauk hebben we helaas geen foto's kunnen maken. Mirjam maakt met Ina, Sabine en Lisa deel uit van 100% dames team: Zijspoor. Na vier uur finishten zij, met het bekende armbandje.


nieuwsoverzicht van 2006

nieuwsoverzicht van 2008

nieuwsoverzicht van 2009

nieuwsoverzicht van 2010

nieuwsoverzicht van 2011

nieuwsoverzicht van 2012

 

 

 

 

Mirjam van Burgel
mirjam
Frank van Waardenburg
frank
Nauk van der Donk
nauk
Femke de Mooij
femke
Thijs Horbach
thijs
Winfried Bats
winfried

 

 

nieuwsoverzicht van 2006

nieuwsoverzicht van 2008

nieuwsoverzicht van 2009

nieuwsoverzicht van 2010

nieuwsoverzicht van 2011

nieuwsoverzicht van 2012

 

bats.nl ©

ga naar top van de pagina