NIEUWSOVERZICHT 2008

22.12.08 Artikel Outdoor Magazine

Lekker lezen bij de kerstboom? Probeer het artikel in het Outdoor Magazine van de reis van Mirjam en Winfried begin dit jaar waarbij ze in Groenland met vrienden op pad zijn gegaan met sleehonden: Artikel Sleehonden rijbewijs Groenland 2007 in Outdoor Magazine


19.12.08 Weekeindje wit poeder


Thijs was afgelopen weekeinde met Bas, Tuur en Maurice op poederjacht. De Poeder hebben we gevonden! Na een kort nachtje rijden naar Andermatt Werden we wakker met een vers laagje van 1,30m versesneeuw. Op vrijdag was slechts een klein gedeelte van het skigebiedje open, niet erg want er waren buiten een paar soldaten geen andere mensen in het gebied. We hebben ons erg vermaakt op de niet geprepareerde pisten en op de maagdelijke diepe poederhellingen aan de rand van het gebied. Zaterdag ochtend lag er weer een cm of 30 nieuwe sneeuw bij in het dal en boven nog meer... De Gemstock de centrale berg in het gebied, Was in het sneeuwende wolken dek gehuld. net daar onder was het zicht voldoende om de hellingen in te schatten qua lawinegevaar enkele freeride afdalingen waarbij we geregeld kopjeonder gingen waren de score. op zondag begon het hard te sneeuwe met een stevige fohnstorm. Dit maakte de hoog gelegen delen snel gevaarlijk. we hebben ons geconcentreerd op de lage offpiste delen van het gebied. Het was een geweldig weekeinde! op naar het volgende Bas, Tuur en Maurice bedankt!!


12.12.08 Vulkaan beklimmen op Tenerife

Kinderen of geen kinderen, de AMI's en de Petit AMI's blijven het avontuur opzoeken. Afgelopen week verbleven Winfried en Mirjam op het eiland Tenerife. Ze maakten een prachtige tocht in de omgeving van de vulkaan de Teide. De twee wisselden elkaar af met het hardlopen op hoogte, varierend van 2500-3500 meter.


26.11.08 Sneeuw!!!

De eerste vlokjes zijn alweer gevallen. De Belgische Ardennen zijn bedekt met 20-30 cm vers wit poeder ideaal voor een winter training. De Alpen zijn bedekt met een mooie basislaag. Het belooft een mooi seizoen te worden!!


09.11.08 NK ADVENTURE RACING NAAC 2008


Afgelopen weekeinde was weer de AR klassieker de NAAC, een adventurerace, die traditioneel in het najaar plaats vindt. De Locatie was ivm. het Nederlands en belgisch kampioenschap in Robbertville en de verre omstreken. Team-AMI stond aan de start met Nauk en Thijs. Winfried startte in een Xbionische mixteam met Arnaud Temme.

De race begon met een mooie en uitdagende orientatieloop, waarbij meteen duidelijk werd dat er in de Ardennen meer hoogtemeters te vinden zijn dan in heel Nederland. Daarna volgde een mooie MTB etappe over de Haute Fagne. De kajak etappes dit jaar waren zowaar op stromend water met enkele stroomversnellinkjes. Tijdens de loopetappes mochten we nog genieten van een mooie nachtelijke klettersteig op de Rocher de Warche. Na een lange nacht werd het stuwmeer in Butchenbach nog grondig geinspecteerd.

Winfried en Arnaud vielen na 18 uur na lange aanhoudende verzuring bij Winfried, mogelijk door de te lange vaderschapstrainingen van Winfried, uit. Nauk en Thijs ging het beter af. Ze begonnen rustig in de achterhoede en wisten terug te komen tot de 7e plaats.

Meer foto's


19.10.08 AMI 2 jaar

Vandaag bestaat Team AMI 2 jaar en 4 dagen. Reden voor het team om naar het noorden te trekken en met z'n allen deel te nemen aan een 9,2 km OL in Drenthe.

Aansluitend, het belangrijkste onderdeel, werd er in huize Mirjam en Winfried in Gieten uitgebreid gegeten en champagne gedronken. Wij werden hierin ondersteund door het aanstormend Team Petit AMI waar wij alle hoop voor de toekomst op vestigen. Ons team kent inmiddels al 5 Petit AMI's, AR-land hou het in de gaten.


03.10.08 Limburg Mountain Challenge 2008


In Vanavond start alweer de 9e editie van de Limburg Mountain Challenge, een adventurerace-achtige wedstrijd met veel bergsport elementen. De race wordt door en voor Limburgse georganiseerd om de onderlige contacten te bevorderen. In 2000 organiseerde Arnaud, Joep en Thijs deze deze wedstrijd voor het eerst, het stokje werd door gegeven aan de winnaar van dat jaar.
De start zal bij snowworld Landgraaf zijn. en de finish op zaterdag laat in de middag. De inhoud van de race is nog geheim, maar de organisatie beloofd vrieskou... Een echte winter uitdaging dus. Ik ben benieuwd wat we gaan beleven.


28.09.08 Hunze Outdoor Event

In eigen achtertuin deed Winfried mee aan een multisport evenement in Drenthe. Het was wel even een andere snelheid moest hij bekennen, helaas was orienteren geen onderdeel van de race. Hij behaalde een 9e plaats.


30.9.08 Lekker zweven...


In Zon, een zacht zuidwest windje en een mals glooiende limburgse heuvel waren afgelopen weekeinde de ingredienten voor Thijs om nog eens de kunsten van het Parapenten te oefenen. Een middagje stoeien met het opzetten van de parapent en enkele heuze glijvluchten maakten me weer enthousiast voor het parapenten, jammer dat de herfst en de winter er weer aankomen.


20.09.08 Outdoor Challange XL


Na een wat wat lange zomer break deden Nauk en Winfried als verse vaders mee aan de mooie race in de omgeving van Valkenswaard: de Outdoor Challenge. Zij kozen, samen met 16 andere teams, voor deelname aan de lange versie die 17 uur zou duren.


De start was hoopvol en gedurende de race hebben Nauk en Winfried prima samengewerkt. Ze vielen net naast het podium en behaalden een vierde plaats waar ze erg tevreden over zijn. De volgende uitdaging is het NK waar Team AMI met twee koppels aan deelneemt.


20..08.08 Petit AMI Baby Boom in 2008


Mees (links), Tom (onder) en Kian (rechts)

In 2007 was er al een kleine baby-boom binnen Team AMI gaande met de geboorte van de twee kinderen Maud en Eva, van respectievelijk de vaders Nauk en Frank. In 2008 worden Olympische baby-boom team records verbroken met de geboorte van Mees (mei, vader Nauk), Tom (juni, vader Frank) en onlangs ook Kian (moeder Mirjam en vader Winfried). Hiermee is de toekomst van Team AMI meteen veilig gesteld.


10.08.08 AMI Kalender wereldwijd bezocht

De Team AMI Race Kalender wordt wereldwijd bezocht. Er hebben zich inmiddels 125 bezoekers uit 20 landen aangemeld. Van Nederland tot aan Brazilië. Wanneer je nu over de landen afkortingen scrollt met je muis krijg je het landnaam en vlaggetje in beeld.

Met dank aan Michiel Schakel van Portform-Link.


03.08.08 Laag vliegen, hoog springen

Afgelopen weekeinde mochten Femke en Thijs mee op de Nacra F18, een mooie strakke wedstrijd catamaran, van klimvriend Jules Ummels.

De stevige zuidwester wind maakte de zee, met stevige golfslag, tot een fantastisch speelterrein. Met hoge snelheden werden Jules, Femke en Thijs regelmatig gelanceerd op de hoge golven voor het strand van Wassenaar. De van origine tweemans catamaran was met drie personen aan boord perfect vlak te houden, waardoor hij ongekende snelheden kon halen bij de stevige wind van kracht 4-5-6 Beaufort.

Een geweldige ervaring en het smaakt zeker naar meer! Wellicht is het iets voor een AR? Jules Bedankt!


30.06.08 11e Voshaar-Salomon GKM

update 01.08.08
Uitslag GKM:
1. Salomon Holland
2. Sangeriens
3. 71.12

Team SalAMI (kruising tussen Voshaar Salomon en Team AMI) 12e, mooie comeback vanaf de 16e plaats.

update 31.06.08
SMS van Raoul ontvangen:

Na de slachting van dag 1 zijn er nog maar 9 teams met alle CP's. Salomon Holland 1e, daar achter 6 Franse teams. Het is nog spannend tussen 1 en 2, ook tussen 3 en 4.

Bericht van Sal-AMI (Frank van Waardenburg en Marcel Jans): gisteren was het erg zwaar. Beide zijn we helemaal kapot door de hitte en de zeer lange etappe. We zijn momenteel 16e maar vandaag valt er nog genoeg te maken.

update 30.06.08
Bericht van Raoul uit Frankrijk:

Uitslag proloog:
nr 1. team 7.12
nr 2. Salomon Holland
8 Franse teams bij de eerste 10 teams
Team AMI (in Frankrijk gedoopt tot Sal-AMI) 11e

Frank tijdens GKM2007

Van 30 juli tot 1 augustus vind in de zuidfranse Chartreuse de 11e Voshaar-Salomon Gerrit Kluivers Memorial plaats. Dit is een 3 daagse stage-race die erg populair is onder de nederlandse teams. Dit jaar is het de finale van de WERS. Frank neemt samen met Marcel Jans deel als Team Sal-AMI, vernoemd naar het bekende sterke italiaanse worstje.


28.07.08 Cursus alpine klimmen in het Montblanc Massief

Afgelopen week heeft Nauk samen met drie andere klimmers uit Arnhem (Manon, Niels en Wiebe) en hun Franse berggids Eric een Alpine klimcursus gevolgd georganiseerd door Mountain Network met als leerschool het Montblanc Massief. Doel van de cursus was om hun rotsklimkennis verder uit te breiden zodat ze ook zelfstandig kunnen verplaatsen over gletsjers, sneeuwvelden, ijshellingen en gemixt terrein.

Nauk: "het was een geweldige ervaring om je te begeven tussen al die immense besneeuwde bergen, indrukwekkende gletsjers en steile sneeuwvelden. We hebben de afgelopen week veel geleerd, gezien hoe klein en nietig je als mens bent tussen al dit natuurgeweld en het was soms best schokkend om de effecten van de Globel Warming (sommige gletsjers slinken met 5m per jaar) aan den lijve te ondervinden".


16.07.08 CHECKPOINT.51

In 2009 zal Winfried Bats in Der Harz in Noord Duitsland een nieuwe Adventure Race organiseren: de Adventure Race Challenge 2009 (ARC'2009). Hij organiseert het evenement vanuit zijn nieuw bedrijf CHECKPOINT.51 die hij op 5 mei j.l. heeft opgericht.

De race zal onderdeel uitmaken van de WERS, de West European Raid Series, waardoor de serie nu in vier landen is vertegenwoordigd. De eerste editie van de ARC’2009 zal waarschijnlijk begin september 2009 plaatsvinden. Winfried’s doel is teams van zo veel mogelijk verschillende landen uit Noord Europa aan de start te krijgen en een apart klassement te creëren om de drempel naar meerdaagse races kleiner te maken. Er zal daarom een klassement komen met een kortere afstand maar met dezelfde tijd als de lange race.

Winfried geeft met zijn bedrijf CHECKPOINT.51 lezingen bij organisaties over het werken met teams en gebruikt daarvoor de metafoor Adventure Racing. Hij wil het daarnaast ook voor bedrijven teams aantrekkelijk maken om deel te nemen door hen te begeleiden in de voorbereiding naar deze “next level in teambuilding”.

Meer informatie: www.checkpoint51.com


04.07.08 Trekking in Sloveens Alpen

Afgelopen week maakten Femke en Thijs een 7-daagse trektocht met de tent door het Triglav Nationaal Park in SloveniŽ. Geinspireerd door de AR in Slovenie werden we nieuwschierig naar SloveniŽ. Aanvankelijk wilden we deelnemen aan de AR, maar door de nog niet volledig herstelde elleboog van Femke besloten we om met een volgeladen rugzak de Julische Alpen te verkennen. Via een artikel in een oude Hoogtelijn en Google Earth kwamen we uiteindelijk bij het Triglav Nationaal Park uit. Een goede keus!! Het gebergte is hier erg ruig met enorme kalkwanden. De wandelpaden gaan hier geleidelijk over in rotsbandjes en klettersteigen. Doordat het recent nog flink gesneeuwd had, kwamen onverwacht enkele steile sneeuwvelden tegen. Helaas ontbraken de pickel en stijgijzers in onze rugzak, waardoor we enkele hoge passen niet konden beklimmen. Het nationaal park stond eind juni volledig in bloei en er was onzettend veel wild (gemsen, steenbokken, marmotten en adders). Het was een mooie tocht met veel steile hoogtemeters en fantastische vergezichten. Een mooi en uitdagend gebied voor een AR ;-) De laatste twee dagen hebben we nog enkele sportklimrotsen aangedaan om de elleboog van Femke goed te keuren. Kortom weer een mooi avontuur.

Bekijk de foto's.


03.06.08 Rare vogel

Tijdens een 7 daagse trekking in de Julische Alpen in noord Slovenie, kwamen Femke en Thijs een wel heel rare vogel tegen:

Klik hier voor meer foto's.
Het bleken Stane Krajnc(slovenia) en Robert Pecnik(France) te zijn, die een nieuwe base-jump site geopend hebben op de noordwand van de Vrsac(2194m), een bekende wand voor de alpine rotsklimmer. In totaal overbrugde de mannen een hoogteverschil van 1400 m met hun speciale 'wingsuits' Wat in Europa niet op veel plaatsen mogelijk is. Later deze zomer gaat Stane met de broertjes Huber proberen op een dag de drie noordwanden van de Drei Zinnen te beklimmen en met een basejump af te dalen. Rare Vogels die basejumpers


25.05.08 Foto's modeshow

Het heeft even geduurd maar de langverwachte foto's van onze Icebreaker modeshow in samenwerking met Ideavelop zijn klaar. Dus mocht je ons wat minder vaak treffen bij evenementen de komende tijd dan is dat naast redenen als de geboortegolf bij AMI, gebroken ledematen, studie's ook te wijten aan onze nieuwe carrière: AMI op de catwalk.

Bekijk de foto's.


11.05.08 Zeilen op de Friese meren

Afgelopen weekend trad Frank als kapitein op bij een zeilavontuur op de barre en boze onzomerse omstandigheden op de Friese meren waar hij met een vriendengroep van Mirjam en Winfried het avontuur op zocht.


11.05.08 Beklimming Mont Blanc 4810 m

Thijs en Femke beklommen afgelopen weekend de Mont Blanc (Chamonix, Frankrijk). Aangezien het de eerste week was, dat de Mt Blanc beklommen werd dit seizoen, moest er flink gespoord worden. De afdaling volgde uiteraard per ski. In totaal waren zij 2 dagen onderweg naar de top, die in stormachtige condities bedwongen werd.

Helaas brak Femke daags na dit avontuur haar arm op de gletsjer, tijdens een ongelukkige val.

Klik hier voor defoto's.


11.05.08 AMI niet naar Raid XL

Team AMI stond met twee teams klaar om in de Benelux uitdagenste race te starten. Helaas zorgde een gebroken arm van Femke en het griepvirus voor Winfried voortijdig voor uitval van de beide teams.


26.04.08 OCP Survivalrun

Frank nam deel aan de Outdoor Challenge Park survivalrun in Oldenzaal. Het parcours bestond uit ongeveer 40 hindernissen verspreid over een afstand van 12 kilometer. Het was prachtig weer, goed voor de organisatie maar warm voor de deelnemers.

Voor meer info, ga naar de OCP run website.


26.04.08 Southern Hills


altijd lekker, een sinassappel

Team AMI nam deel aan zowel de duo als solo categorie met een team samengesteld dor Thijs en Femke, en Winfried als solo. Mirjam was mee als supporter. Het was een mooie en zware race door de heuvels, het plotseling warme weer en de vele (43) CP's die gevonden moesten worden. Winfried besloot uit tactische overwegingen 3 CP's te laten liggen om andere hogere punten te pakken maar het was onvoldoende om Jeroen Vermeulen voor te blijven en behaalde de 3e plaats op het podium. Arnaud Temme werd 1e. T.o.v. het algemene klassement ook een goede prestatie. Thijs en Femke hebben ondanks hun training achterstand door nieuw werk en co-schapen een goede race gelopen. Het was weer een kortstondige maar gezellige reunie in het zuiden.


19.04.08 Verslag JT Raid Vert

Twee Weken geleden streden Frank en Nauk moedig in de Ardense modder tijdens de JT Raid Vert de twee de race uit de WERS serie. De omstandigheden waren ook dit jaar weer erg nat. Door een kleine inteken fout raken ze vele kostbare minuten kwijt. Lees meer...


10.04.08 Sleehondenrijbewijs in Groenland


(team AMI, links onderin beeld)

"Als je de hoofdprijs niet kunt winnen, dan moet je hem maar kopen" moeten Mirjam en Winfried hebben gedacht toen zij de hoofdprijs van de SEAC 2007 overkochten van de Deense eerste prijs winnaars.

En zo keerden zij terug naar Groenland, met tweee andere ervaren Groenland reizigers en vrienden André en Saskia, waar zij na twee dagen lessen in het bedienen van de hondenslee met drei slees en drie instructeurs op pad gingen door de wildernis van Oost Groenland. Het leverde naast mooie herinneringen ook prachtige plaatjes op. Ga naar bats.nl voor meer foto's en een uitgebreid verslag.


12.04.2008 Poederhappen in Chamonix

wee weken geleden zijn Femke en Thijs, samen met weekendskier Arthur Breuer, nog even naar het besneeuwde Chamonix geweest. Zij troffen daar drie dagen lang top condities aan. De poeder werd rijkelijk aangevuld! Enkele afdalingen waaronder de Vallee Blanche zijn vast gelegd op film.

Kijk en geniet: Film (500 mb)04.04.08 Weer natte boel bij Raid Vert in België


Het lijkt traditie te worden bij de Raid Vert, de tweede race van de West European Raid Series: de regen. Stonden vorig jaar Frank en Nauk in de bagger van België, ook dit jaar werden ze niet gespaard. Door een foutje hebben ze een CP moeten laten liggen waardoor zij ver van de top 10 af kwamen te liggen. Nadehand hebben we Frank en Nauk gesproken die hier niet blij mee waren maar zeer tevreden waren over de samenwerking.


26.03.2008 Siku Arctic Extreme Challenge film

Het is inmiddels weer drie kwart jaar geleden dat Team AMI deelnam aan de Siku Arctic Extreme Challenge in Groenland. Binnenkort gaan Mirjam en Winfried terug om hun hondenslee rijbewijs te halen. Om de herinneringen op te halen kun je onze eigen prachtige webvideo bekijken. Hieronder de film, Downloaden kan hier
Meer info over de race vind je hier


15.03.2008 AR Kalender

Er is veel belangstelling voor de AMI AR Kalender. Sinds de plaatsing van de vernieuwde versie zijn er gebruikers geregistreerd vanuit tien verschillende landen. Koplopers zijn de Nederlanders met veertig log-ins gevolgd door de Belgen met tien bezoekers.


10.03.2008 Nog meer sneeuw pret

Terwijl er in Nederland hard gewerkt wordt is Femke in Oostenrijk om daar de bergen onveilig te maken. Samen met haar skietjes is ze even aan het uitwaaien in de poederige sneeuw. Lekker met de vellen om hoog een ideale trainig. Een goede vriend(http://appi.at) laat ons live mee genieten. De foto's worden direct naar zijn site gestuurd, zodat wij ook mee kunnen genieten van winterse alpen. Zo te zien zijn de condities prima....

09.03.2008 Verslag en foto's van de Bergson Winter Challenge 2008

Bergson Winter Challenge mrt 2007

Lees ook het verslag van de wedstrijd

01.03.2008 Team-AMI finished de Bergson Winter Challenge 2008

Lees ook het verslag van de wedstrijd

Winfried en Frank finishen na 33h56m van zware beproevingen de Bergson Winter Challenge 2008. In het eind Klassements is dit goed voor een 27e plaats. Het was een zware en snelle race aldus de AMI's. Moe en voldaan mogen zij nu genieten van een warm bedje en een mooi feest. Voor Winfried was dit de 5e maal dat hij aan de start van deze mooie race stond. De derde keer dat de finish gehaald wordt in deze unieke zware winterse uitdaging!! Voor Frank is het de tweede keer dat hij door de Poolse sneeuw mocht ploegen!
Gefeliciteerd mannen! Goed werk!!


29.02.2008 update

Winfried en Frank zijn alweer 19 h 11 min onderweg in Polen op CP 9 lagen ze 26e in het klassement. De teams lijken dicht bij elkaar te liggen. En de race gaat hard. De omstandigheden zijn minder winters dan verwacht, maar toch krijgen de teams een zwaar parcours voor de kiezen. De nachtelijke temperaturen van -5įC en overdag redelijk warme omstandigheden maken de persoonlijke verzorging uitermate belangrijk.


De race bestaat dit jaar uit:
6 km orientatie run
33 km mtb
82 km mountaintrekking
52 km mtb
Met onderweg diverse spectaculaire specialtasks
De tussenstanden zijn hier te bekijken


28.02.2008 sms uit Polen

"Hallo, warm hier!! Af en toe wat neerslag. Het eerste Masters team is net binnen: 415 km in 67h19m. Ons materiaal is klaar en gecontroleerd. We gaan nu de omgeving verkennen. We hebben er zin in en voelen ons sterk!! Onze grote favoriet is het Deense team: www.roadrunners.gr . Groetjes Frank en Winfried"


24.02.2008 Team AMI weer naar Polen

Het is weer zover: de Bergson Winter Challenge staat weer voor de deur. Dit jaar doen Frank en Winfried namens Team AMI mee aan deze zware winterrace in Polen. Voor Frank wordt dit zijn tweede Polen race ervaring, voor Winfried de vijfde. Zij nemen deel aan de "speedrace", een Adventure Race over een afstand van 150 km waarvoor zij 40 uur de tijd hebben. Dit klinkt makkelijk maar de afgelopen twee jaar heeft team AMI net binnen de tijd de finish gehaald. Meestal haalt slechts 25-30% van de teams de finish.

Hopelijk wordt de website goed bijgehouden. Je kunt via de "Live Report" knop de laatste informatie in het Engels lezen. Soms wordt er een grafische leaderboard bijgeouden elders op de site, check soms voor de zekerheid de Poolstalige versie. Het wordt zeker weer een zware strijd maar Frank en Winfried zijn goed gemotiveerd en hebben weer zin in een avontuur.


22.02.2008 Flyer Southern Hills 2008

Deze flyer ontvingen we in de mailbox van Team AMI: de flyer van de Southern Hills AR in 2008. En Winfried modeleert op de flyer op een foto genomen tijdens de Southern Hills in 2007. Hij werd toen derde in de solo categorie. Wat zal 2008 brengen?


16.02.2008 Training in Die Harz

Het lijkt wel alsof Winfried een jaarabonnement heeft op de Harz. Afgelopen weekend was hij er weer. Dit keer samen met AMI Mirjam waar ze heerlijk hebben genoten van de prachtige omgeving. Hoofdzakelijk op de atb met afentoe een mooi voettocht tussendoor.


02.02.2008 Trekking in Die Harz

Winfried gaat al bijna twintig jaar één keer per jaar, meestal in de winter, met vrienden André Moes en Patrick Ros op stap. Dit doen zij met de rugzak in altijd heuvelachtig terrein. De hele dag heerlijk wandelen, veelal ook haaks op de hoogtelijnen, potje koken tegen de avond om vervolgens het uitgaansleven te onderzoeken in een klein café in een klein Duits of Belgisch dorp. Na deze verkenning wordt het bos weer opgezocht om een slaapplekkie te vinden. Net als Thijs en Femke spotten zij ook wild, dit keer drie groepen wilde zwijnen die opgejaagd werden door jagers. Een close encounter. En na zo'n weekend valt weer alles mee, want tijdens een race wegen de schoenen en de rugzak altijd een stuk minder.


26.01.2008 Paardrijden in de Ardennen

Femke en Thijs hebben hun outdoor-skills nog meer uitgebreid. Ter ere van Femke's verjaardag (23dec) zijn ze in de winterse Ardennen gaan paardrijden. Voor Femke die vroeger heel veel op een paard gezeten heeft was het een lang gekoesterde wens om eens in de Ardennen te gaan rijden. Voor Thijs was het zijn eerste ervaring om op de rug van een paard de helling op en af te suisen. 5 uur lang droegen de trouwe viervoeters hun met een rotvaart door de mooie bossen en steile dalen van de zuidelijke Ardennen... Met als hoogte punt een kudde van 15 herten die net voor zonsondergang on pad kruisten.


24.01.2008 Foto gallerij


Thijs, bouwer van de foto gallerij

De site van team AMI is, zoals de regelmatige bezoeker weet, voortdurend in ontwikkeling. Vanaf nu kun je ook foto's van onze AMI ervaringen bekijken. Foto's gemaakt door onszelf tijdens een race, of door de organisatie, of van andere activiteiten die we hebben ondernomen. Je mag onze foto's gebruiken voor internetdoeleinden zolang je de bron (www.team-ami.nl) inclusief werkend link naar onze site hanteert. Voor andere toepassingen even contact opnemen svp. Veel plezier in onze gallerij die ons geheugen ook weer afentoe helpt opfrissen. De foto's kun je bekijken op de "GALLERY" pagina (button onderin de pagina.


19.01.2008 FOX Raid (WERS)


Zwangerschaps dementie inmiddels ook bij mannen geconstateerd?

Winfried en Nauk hebben afgelopen weekend deelgenomen aan de Foxraid de eerste wedstrijd in de West Europeaan Raid Serie 2008. En deze eerste wedstrijd van het seizoen belooft gelijk een flinke strijd te worden. Er staan maarliefst 40 koppels aan de startstreep waaronder ook een aantal "beruchte" Belgische en France vrienden. Verder zullen de weersomstandigheden ook de nodige parten gaan spelen; 80% kans op regen en windkracht 5 kortom alle ingrediënten voor een zware maar oer-Hollandse aftrap van het seizoen. Het begin was eenvoudig de enveloppen met de coördinaten moesten door één persoon uit het team opgehaald worden aan het eind van de voshaardijk, dus een Km of twee hardlopen waarin je jezelf leuk kunt opblazen. Vervolgens snel intekenen en wegwezen.


Frank moedigt met dochter Eva AMI aan in de regen

Tot hier verliep alles zeer voorspoedig, want we verlaten als 2e Run-Bike het terrein van de voshaar. Het eerste punt is gelukkig snel gevonden dus snel door naar de volgende. Bijna aangekomen bij punt 2 wordt onze hartslag door de dames van team FAST plotseling naar ongekende hoogte gestuwd. Ten eerste natuurlijk door hun oogverblindende schoonheid maar daarnaast toch vooral ook door het feit dat zij met twee fietsen op pad zijn en wij slechts met één. Lees het papier nog maar eens goed door schreeuwen ze; de start is ATB niet Run-Bike!!! Er gaan nu van allerlei woorden door ons hoofd die god heeft verboden maar we blijven uiterlijk en na elkaar verbazend cool. Dit is echt SUPER STOM en zou ons niet mogen overkomen. Op onverklaarbare wijze hebben we in de snelheid het ATB / VTT geïnterpreteerd als RUN / BIKE.

We vragen ons nog af of zwangerschaps dementie ook kan overslaan op de aanstaande vaders maar al snel besluiten we om deze discussie maar na de wedstrijd te voeren en maken rechtsomkeer naar de Voshaar om onze 2e fiets op te halen. Een erg frustrerende ervaring want nu komen we natuurlijk het hele deelnemers weer tegen. Dit geintje kost ons al gauw 20 minuten en ik denk dat we ongeveer in 25e positie beginnen aan de herstart. In ons achterhoofd weten we beide dat een podium plaats verkeken is maar spreken dit niet uit. Ons nieuwe doel is nu om zoveel mogelijk teams in te halen. We komen in dat eerste uur door alle commotie ook nog een paar inteken en kaartleesfoutjes tegen maar eenmaal in de boot gestapt zijn we weer helemaal scherp en op tempo.

De weersomstandigheden zijn vandaag echt bar en boos, de 80% neerslag uit de voorspelling zijn omgeslagen in 100% ellende die de achterhoek in korte tijd zal omtoveren in een grote zompige modderpoel. De omstandigheden zijn dus niet echt motiverend, maar gelukkig passeren we regelmatig een team wat de burger weer de moed & kracht geeft om ondanks alle ellende in het begin tocht tot het gaatje te gaan. Het was een zware race met een beroerd begin maar ondanks alles kunnen we toch best trots zijn dat we ons in deze snelle race nog terug hebben gevochten naar een 7e plek in de eindrangschikking.


 

19..01.2008 Fotograaf René Schraa in het zonnetje

De adventure race sport leent zich uitstekend voor goede fotografie. Tenminste, als je in staat bent dit goed in beeld te brengen. René Schraa mag zich tot de vaste kern van Adventure Racend Nederland noemen, hij is de afgelopen jaren hofleverancier op fotogebied van de AR sport. Geheel belangeloos creëert hij herinneringen en weet ondanks het repeterend karakter van alle races er telkens een unieke reportage van te maken. Om onze waardering te tonen voor René zijn we in 2007 begonnen met het inzamelen van geld om een passend kado te kopen. Heel veel racers reageerden enthousiast en spontaan waardoor we aansluitend aan de Foxraid afgelopen hem in een nieuwe outfit konden steken. Namens alle sporters kreeg hij een Icebreaker short en Goretex Northface jas met binnenvoering aangeboden. René's dochter Mano heeft zijn logo drukwerkgereed laten maken en de jas uitgezocht. René hoeft het niet meer koud te hebben en kan goed droog blijven om mooie plaatjes te kunnen blijven schieten. René bedankt voor je mooie foto's die ons helpen herinneren aan al die avonturen.


14.01.2008 Team AMI op de catwalk


Team Ideavelop & AMI

Team AMI stond vandaag wel op zeer bijzondere wijze in de schijnwerpers. Tijdens de product presentatie van de nieuwe 2008 lijn van Icebreaker steelden de teamleden de show op de catwalk. Als ware profs betraden zij de met wol beklede catwalk in Austerlitz. De veertig aanwezige klanten van onze partner Ideavelop vertegenwoordigden een grote hoeveelheid verkooppunten in Nederland. Een jaar geleden had het team niet kunnen denken op deze manier het avontuur op te zoeken. Iedereen was het er over eens: het was gezellig, een leuke ervaring en we hebben weer een goede indruk gekregen van de nieuwe aankomende lijn die heel mooi en kleurrijk is. Je moet tenslotte toch alles een keer in je leven gedaan hebben!


13.01.2008 AR Kalender versie 2.0

Al enkele jaren bestaat de Europese AR kalender die ooit werd opgezet door Winfried omdat hij ergens al de races die hij zocht en vond wilde noteren. Geruime tijd was de kalender te vinden zijn site bats.nl. Aangezien de kalender steeds uitgebreider wordt en vaker bezocht wordt vanuit binnen- en buitenland werd het tijd voor modernisering.

Michiel Schakel, "overbuurman" van Winfried uit Gieten, mag zich sinds kort Vriend van AMI noemen na zijn geweldige hulp bij het omzetten van de kalender vanuit een Excell bestand naar een PHP omgeving. Voor sommigen wat technische taal maar op deze manier wordt de kalender sneller en zijn er in de toekomsst meer mogelijkheden. De raceorganisatoren kunnen wanneer zij dit willen inloggen en nieuwe races invoeren of aanpassingen aanbrengen. In zekere zin geldt nu de uitspraak: "beter een goed buur dan een verre AMI".

Een wens van ons voor versie 3.0 is dat de Adventure Racers zelf hun persoonlijke kalender kunnen samenstellen en bijvoorbeeld een totaalkosten overzicht kunnen berekenen. En wie weet wat er nog meer mogelijk is en welke ideeën jij ons in de toekomst zal aanleveren.. Wij bedanken Michiel voor zijn geweldige hulp en hopen dat iedereen veel plezier blijft ondervinden van de kalender.


01.01.2008 "Kopje onder in de poedersneeuw"

Terwijl heel Nederland de traditionele nieuwjaarsduik aan het stand van Scheveningen maakt, waren Femke en Thijs in de zuid-franse Alpen in het witte poeder aan het duiken. Ze hebben Frank afgelost. Die aan de rand van de Ecrin de sneeuwschoenen heeft getest voor de Bergson Winter Challenge . De bestemming was Vallée de la Clarée een mooi authentiek dal net ten noorden van Briancon.


De sneeuwberichten waren goed en de sneeuw condities nog beter!! De eerste dagen hebben Femke en Thijs vooral veel afdaalmeters gemaakt in en bij de kleine skigebiedjes in de buurt. Op het eind van de derde dag stond een mooie traverse vanuit het skigebied van Montgenevre naar het 15 km verder gelegen Pamplinet op het programma. Een erg mooie tocht waarbij ze de laatste col tegen zonsondergang bereikte wat een erg mooi uitzicht gaf. De afdaling door diepe poedersneeuw was een mooi toetje ook al werd het in de bossen al erg donker.


De dag erna zijn ze via Rocher de La Grande Tempête (3000 m) naar de refuge des Drayères (2167 m) gegaan. Een tocht van 1500 hoogtemeters grotendeels in de mist. Een mooie orienterings oefening. Vlak voor de col kwamen we boven de wolken wat wederom een fantastisch panorama gaf. Zeker toen ook hier het zonnetje de bergen in vuur en vlam zette. De afdaling door de mist en in het donker was ook een erg mooie ervaring!!
Van De Drayershut stond de Mont Thabor op het programma, maar een hevige sneeuwstorm met windsnelheden boven de 100km/h gooide teveel poeder in dit plan. In heupdiepe triebschnee zijn we afgedaald naar de Gite de la Decouverte [ www.la-decouverte.com]. Van hieruit hebben we nog mooie dagtochten gemaakt oa. naar refuge de la Fruitiere en de Aiguille Rouge. Het was een mooi weekje met mooie beklimmingen, super poederafdalingen en lekker eten. Zo moet God zich in Frankrijk voele
n...

Meer schitterende foto's

Meer info over Vallee de Claree:
accueil-tourisme-nevache.com
skitour.fr
camptocamp.org
montagneinfo.net
meteofrance.com


nieuwsoverzicht van 2006

nieuwsoverzicht van 2007

nieuwsoverzicht van 2009

nieuwsoverzicht van 2010

nieuwsoverzicht van 2011

nieuwsoverzicht van 2012

 

 

 

 

Mirjam van Burgel
mirjam
Frank van Waardenburg
frank
Nauk van der Donk
nauk
Femke de Mooij
femke
Thijs Horbach
thijs
Winfried Bats
winfried

 

 

nieuwsoverzicht van 2006

nieuwsoverzicht van 2007

nieuwsoverzicht van 2009

nieuwsoverzicht van 2010

nieuwsoverzicht van 2011

nieuwsoverzicht van 2012

bats.nl ©

ga naar top van de pagina