NIEUWSOVERZICHT 2009

06.12.2009 Team AMI 3 jaar

Team AMI bestond afgelopen oktober 3 jaar. Onlangs waren Nauk en Winfried bij de friends & family bijeenkomst van Ideavelop. Hier namen zij de nieuwe jassen van het team in ontvangst. De jassen vallen een stuk meer op in tegenstelling tot de eerdere zwarte jassen. We zijn een stuk veiliger en herkenbaarder maar kunnen wel wat minder goed tactischer racen.

Over racen gesproken, daar doen we het tenslotte allemaal voor, voor iedereen was het een bewogen jaar. Frank heeft in overleg met Ideavelop een nieuw kleding pakket samengesteld en heft samen met Nauk hebben het meeste van het team kunnen racen. De rest kampte met ouderschap, blessures en botbreuken. We zullen in 2010 weer wat meer op het toneel verschijnen. De plannen zijn in de maak.


Klimmen Pfalz okt 2009

Het is dan geen adventureracen maar avontuurlijk was het zeker wel. Afgelopen oktober heeft Nauk een lang weekend geklommen in de Pfalz samen met zijn klimmaatje Niels.

De Südpfalz zoals het zuidelijke gedeelte van het pfalzerwald wordt genoemd is een prachtig bosrijk gebied met prachtige rode zandsteentorens die her en der boven de boomkronen uitpiepen. Er staan ongeveer 80 vrijstaande torens en 140 massieven tot 70 meter hoog en in totaal zijn er ongeveer 5000 routes geopend, kortom genoeg keuze voor 4 dagen klimplezier.

In de Pfalz vind je geen routes met glimmende haken die je veilig naar boven leiden zoals we vaak gewend zijn in de bekende Franse sportklimgebieden. Veel routes volgen het natuurlijke lijnenspel van spleten, schoorstenen, versnijdingen etc. en moet er zelf afgezekert worden met nuts, frends en andere hulpmiddelen. Vaak vind je alleen een abseilring aan het eind van de route of als je geluk hebt een ring bij de moeilijke passages. Kortom het gaat hier niet alleen om kracht en techniek maar mentaal moet je ook sterk in je klimgympen staan.

Ondanks de wat frisse wisselvallige weersomstandigheden hebben we 4 dagen lekker kunnen klimmen en heb ik weer de nodige ervaring opgedaan met het klimmen met nuts en frends en zijn er mentaal ook weer de nodige grenzen verlegt.

Voor de avontuurlijke sportklimmer is de Pfalz zeker een aanrader en een mooi trainingsgebied als voorbereiding op de langere routes in de Alpen of de Dolomieten.

Voor meer info: klimmen in de Pfalz


25.09.2009 SDB Zorgmarathon

25 September heeft Frank met een deel van zijn team van Philadelphia Zorg Locatie Erve Holland deelgenomen aan de SDB zorgmarathon.

Een marathon in estafette vorm welke we hebben afgelegd net onder de vier uur. Een prima prestatie waarbij veel van de deelnemers een prima persoonlijke prestatie hebben geboekt.


13.09.2009 the hARZ Adventure Race

Na 1,5 jaar hard werken heeft Winfried met zijn organisatie the hARz adventure race in de Harz in Duitsland georganiseerd. Het was een grandioos succes.

20 teams uit 5 landen spraken lovend over de pittige race. Het podium werd betreden door een Frans, Deens en Pools team, een kleurrijke combinatie. Door omstandigheden kon er geen AMI team aan de start verschijnen. Volgend jaar is AMI erbij!

Meer info vind je op www.thehARz.com.


07.08.2009 Met de Franse slag

Team AMI heeft een rustig jaar, diverse omstandigheden maken dat dit gebeurt. Geboortes, nieuwe banen, fysieke tegenslagen, enz.
Echter helemaal stilstaan doen we niet.

Frank fietste begin augustus van het huis van zijn schoonouders, Oyeu Frankrijk (voor velen bekend als de plaats waar het sprookjesbos zich bevind tijdens de GKM), via een grote omweg naar Avignon. Vijf weken daarvoor is Frank voor de vierde keer geopereerd aan zijn knie, een blijvend meniscus probleem. Hopelijk is nu alles goed.

Het werd een tocht van ruim 400 km in 4 dagen over de Vercore, door de Drome, langs de Mont Ventoux en daarna door de Vaucluse richting Avignon. Een prachtige tocht met veel afwisselingen en veel hoogteverschillen. Komend jaar zal Frank met zijn vader vanuit Nederland de bekende “groene weg” fietsen. Een lange afstandsroute van Nederland tot aan de middellandse zee.


31.07.2009 Verbrijzelde sleutelbeen

Na 3 uur in de race te zitten heeft Winfried door een val met de atb zijn sleutelbeen verbrijzeld. Dit gebeurde tijdens de 40 uur durende Adventure Trophy adventure race in Beieren, Zuid Duitsland. Zijn teammaat Andre Moes reed achter hem op het moment dat Winfried de onfortuinlijke val maakte op een plek waar vlak daarvoor nog twee bejaarden hadden gefietst. Voor Winfried is het racen in 2009 niet meer haalbaar en focust zich op 2010, voor en na de tweede operatie..


13.06.2009 Rondje Texel

Afgelopen weekeinde stond 'Rondje Texel', de langste catamaran race ter wereld, op het programma. Samen met Jules Ummels ging Thijs naar Texel om aan deze zeilwedstrijd deel te nemen. Op vrijdag werd bij stevige wind en een fantastische golfslag de boot getest. Op zaterdagochtend zorgde windstilte voor problemen om de branding door te komen. Hierdoor vielen ca 100 van de 600 boten al uit voordat ze gestart waren. Thijs en Jules kwamen gelukkig ongeschonden de branding door, aangemoedigd door Femke en zoontje Lars. Het rondje begon met zwakke wind, die later aanwakkerde tot een mooi briesje. Het was een taktisch spelletje, waarbij vooral kennis van de stroming verschil kon maken. Na een dikke 7 uur finishte Jules en Thijs als 205e. Het was een fantastische ervaring, die zeker naar meer smaakt!!
Meer foto's van dit weekeinde


31.05.2009 AMI 3e bij NK in België


Nauk en Winfried deden afgelopen weekend mee aan de NK Adventure Racing in Belgie, de RaidXL 2009. Ze stonden beide met nieuwe fietsen (Nauk 's atb met Rolof naaf) en bovenkleding van Icebreaker aan de start. Het werd een pittige race met veel modder, kilometers, zon, hoogtemeters en uitdagend kaartleeswerk. De kleding en de fietsen deden prima werk maar uiteindelijk moesten ze het zelf natuurlijk doen. Zij behaalden een trotse 3e plaats op het NK podium en een 7e plek overall.

20.30 uur (na 11,5 uur racen).
Winfried: "Ik voel me eigenlijk niet fit, het gaat voor geen meter meer".
Nauk: "Ga even 15 slapen, ik regel de kaart en water voor de bidons".
Teamspirit.

21.00 uur:
Nauk: "Zullen we het proberen?"
Winfried: "OK, maar we pakken eerst een bak koffie in die kroeg bij de brug".
Inspiratie.

05.00 uur (na 20 uur racen)
Winfrie
d: "Dat viel mee, maar voel me als een natte krant. Heb het eigenlijk wel gehad".
Nauk: "Ben ook niet zo fit meer. Laten we even slapen".
Doseren.

05.30 uur
Nauk: "Wim (organisator RaidXL), kun je ons vertellen waar de camping is en hoe ver dat fietsen is, misschien breien we er een eind aan".
Wim: "Nee, jullie zullen gewoon verder moeten gaan".
Nauk en Winfried (zonder tegenspraak): "oke".
Flexibel.

17.00 uur (na 32 uur racen)
(vlak voor laatste zwemetappe van 200 meter naar de finish):
Winfried: "k*t, wat voel ik me missselijk. Ik kots zo het fietspad onder".
Nauk: "Hier heb je wat cola".
Oplossingsgericht.

17.30 uur (na 32,5 uur racen)
Nauk: "brrr, wat is het water weer lekker warm. We gaan het toch nog redden Winnie".
Winfried: "ja goed man, wie had dat gedacht. Kom Nauk, opschieten, dan kunnen we nog net even voor die Belgen voor ons finishen" Dit laatste lukt niet meer en is ook niet belangrijk maar geeft aan hoe snel je perspectief kan veranderen in een AR).
Perspectief.

Deze korte dialogen geven een mooie impressie van de mentale en fysieke wisselingen die je kunt meemaken tijdens een AR. Met als belangrijkste les: "it ain't over 'till it's over". Winfried heeft achteraf gezien een vervelende virus opgelopen. En dan is dus cola je beste vriend blijkt maar weer.


03.04.2009 Lars maakt Team Petit AMI compleet

Met de geboorte van Lars, zoon van Femke en Thijs, is ons voortbestaan als team geborgd. Petit AMI bestaat na de geboorte van Lars uit 4 jongens en 2 meiden, dat kan geen toeval zijn. Vader en moeder van Lars maken het goed en denken al weer na over welke berg ze als eerste met hun zoon zullen gaan beklimmen.


26.02.2009 Trekking door de Wicklow Mountains in Ierland
(kort verslag van Thijs en Femke)

Terwijl heel Zuid-Nederland Carnaval vierde, maakten we een trekking in Ierland. Vanuit Dublin liepen we de heuvels van de Wicklow Mountains in, waar we verrast werden door de mooie natuur. Heide, frisgroene weilanden, meertjes, bossen en beekjes bepaalden het landschap, terwijl vanaf de soms nog besneeuwde heuveltoppen de zilveren zee te zien was. Dit o.a. door het relatief vaak mooie weer, waarmee we erg veel geluk hadden.

Onderweg zagen we behalve roofvogels en veel kikkerdril, opvallend veel herten, vaak ook van heel dichtbij. Door de dikke buik van Femke, werd er rustig aan gedaan en na 3 dagen bereikten ze het 50 km verderop gelegen Glendalough, een oud pelgrimsoord met vele bezienswaardigheden. Deze en de vallei waarin ze lagen met de 2 meren werden de laatste dag bewonderd, alvorens we de bus terug naar Dublin pakten. Hier restte ons nog een slapeloze nacht in een "youth hostel", boven de beruchtste pub van Dublin, waarmee we er in 1 klap achter kwamen, dat we toch zo jong niet meer waren. Zelfs een paar pullen Guinness mochten hierbij niet baten, maar Thijs vond het het proberen waard. Volgende keer de rest van de route en een hotel op het vliegveld op de weg terug!

Informatie:
De Wicklow Way is een van de klassieke lange afstands wandelpaden in Ierland. Hij maakt deel uit van de Europese wandelroute E8, die van Ierland, dwars door Europa, helemaal tot in Turkije loopt.

De complete Wicklow Way (170 km) start in Marlay Park in Dublin en loopt noord-zuid door de Wicklow Mountains, en eindigt in Clonegal .
Wij liepen in drie dagen van het Marlay Park naar Glendalouch, waar mooie kloosterruines uit de zesde eeuw te bezichtigen zijn.

Met Ryanair kan goedkoop naar Dublin airport gevlogen worden. Vanuit het vliegveld rijden er meerder buslijnen naar de O'Connell Street, van waaruit bus 19 naar het Marlay Park vertrekt.

Vanuit Glendalough vertrekt twee keer per dag een bus naar Dublin.
De Wicklow Way: De route is perfect aangegeven met houten paaltjes. De route heeft redelijk wat hoogteverschil, doordat vanuit zee-niveau vertrokken wordt. Het hoogste punt is de berg Djouce 725 m. Langs de route mag wildgekampeerd worden.

Er zijn ook een paar B&B's, maar deze liggen enkele kilometers van de trail af. Langs de route zijn vele stroompjes water. Deze komen echter van de veenvlaktes en hebben een Cola- of theekleur. Een waterfilter is aan te raden! De Ieren die langs de route wonen zijn aardig en hebben lekker helder kraanwater. Het Ierse weer is erg wisselvallig: "four seasons in on day" is dagelijkse kost.

Links:

Alle foto's
www.wicklowway.com
www.wicklownationalpark.ie
www.dublinbus.ie


15.03.2009 AMI IN TRAINING

Nauk heeft deelgenomen aan de Warnsborncross. Een crossloopje over 5.5, 11 of 16,5 Km over het landgoed Wransborn in Arnhem. Een klein recreatief loopje met ca. 250 deelnemers aan de start. Parcour was geweldig mooi.... lekkere soppige smalle paden en pittige heuveltjes dwars door de bossen en heidevelden van Warnsborn.

En halverwege zelfs een heerlijk zonnetje op de bol. Een leuke trainingsloop die eindigde in een tijd van 1uur:18min:39 sec, goed voor een 10e plek op de 16,5 Km.

25.02.2009 LIVE UPDATE POLEN

MASTER LEADERBOARD (OFF.WEBSITE)
MASTER LEADERBOARD (vertaling Poolse site)

Het wordt lastig om informatie te geven over hoe het Frank en Marcel vergaat in Polen maar we doen ons best:

NIEUWS: vanmorgen een sms van Frank en Marcel ontvangen:

SMS 28.02.09; 08.15: We zijn uitgestapt. Beide volledig kapot waarbij het niet meer lukte de motivatie te vinden. Sneeuw maakte het moeilijk voor ons. De deadline haalde ons in door het vraag wordende tempo. Gr frank

Harm en Mitch, 50 van team XBionic zijn vanmorgen na 4 dagen racen de finish overgestoken.

NIEUWS: zojuist onderstaand sms'je ontvangen van Frank. Ze liggen 7 uur achter het eerste team Speleo Salomon. Het bevestigt dat het terrein zwaar is en dat er grote gaten liggen tussen de teams.

SMS 27.02.09; 16.12: We zijn bij punt 10. In de trekking. Erg zwaar door sneeuw en harde wind in de bergen. We nemen nu even rust en eten wat warms in 1 berg hut. Sfeer is goed. De vermoedieid neemt toe. Gr


Frank klaar voor specialtask nr 1

Het is verstandig dat ze nu rusten waar het binnen kan ookal is het nu daglicht en moet je eigenlijk de daglicht uren gebruiken om je te verplaatsen. Nadeel in Polen is dat je niet even langs de kant van de weg tegen een boom aan kunt liggen voor een powernap. Het zou zomaar je laatste powernap kunnen zijn.


Koude omstandigheden met veel verse sneeuw bij specialtask 1

De race opzet is vrij saai. Na een start etappe van 5km hebben ze een atb etappe van bijna 60 km uitgevoerd. Nu zitten ze dus midden in de trekking van 56 km. Na de trekking is het naar de finish over een afstand van 51 km met de fiets. Fietsen op de beijzde en besneeuwde wegen is echter geen eenvoudige opgave, ondanks de spikebanden die ze hebben. de mountainbike etappes bestaan dan ook grote stukken uit het zo genaamde "push-biken" (fiets duwen, dragen en trekken).


Veel push-biken door de diepe sneeuw

NIEUWS: Arnaud en Lisette zijn dus door resp. knieproblemen en ziekte helaas uitgevallen. Mitch en Harm zijn nog in de race. Polen blijft zwaar, ieder klein ongemakje wordt na 24 uur uitvergroot en is onverbiddelijk. Vanavond start Team AMI aan de 40 uur durende winterrace. Vanmorgen ontvingen we de laatste sms.

SMS 26.02.09; 08.44: We zijn aan het voorbereiden. Moeilijk om een goede kledingkeus te maken. Gaan nu ontbijten met x bionix. Arnaud en Lisette zijn in het zelfde hotel. Het sneeuwt.


Frank bij de materiaal check

SMS 25.02.09; 18.05 uur: Goed aangekomen in polen. We hebben 1 prima hotel om ons voor te bereiden en nog wat uit te rusten. Veel sneeuw in het dal wat zal maken dat het op de berg niet minder zal zijn. We hebben er zin in en bereiden ons goed voor. Marcel en Frank.


Frank bij de inschrijving

Route van de Speedrace(171,5 km):
Etappe 1 5km orientatie run
Etappe 2 59,5 km mountainbiken
Specialtask 1: touwbrug
Etappe 3 56,0 km trekking
Etappe 4 51,0 km km mountainbiken
Specialtask 2: touwbrug
Finish


23.02.2009 Frank en Marcel naar winters Polen


Frank en Marcel (gast-ami) vormen dit jaar samen een koppel om deel te nemen aan de speed race in het koude en winterse Polen. Een team van Team XBionic neemt deel aan de Master race. Beide zijn prachtige uitdagingen.

Momenteel ligt er al heel veel sneeuw en dat belooft i.t.t. de agelopen twee jaar weer een ouderwetse winterrace in Polen. Het parcours is inmiddels al hierop aangepast. Frank enMarcel wensen we veel succes en we zullen je zoveel mogelijk op de hoogte houden van nieuwtjes van het tweetal.

Direct naar de race-website.


07.02.2009 AMI bij de eerste 10 tijdens de Fox Raid

Frank en Marcel zijn het seizoen begonnen met een 9e plaats bij de Fox Raid. 35 teams stonden aan de start. Op de WERS ranglijst behaalden zij een prima 8e plaats.


05.02.2009 AMI start zaterdag met de WERS

Op zaterdag 7 februari start Frank met gast-AMI Marcel Jans aan de eerste race van de West European Raid Series: de WERS! Zij nemen deel aan de 7 uur durende snelle Adventure Race de Fox Raid in Eibergen. Samen staan zij met 35 teams aan de start waaronder 17 van de in totaal 21 ingeschreven WERS teams. In september vindt de ontknoping plaats tijdens de door Winfried georganiseerde Adventure Race in de Harz (www.thehARz.com).

Wij wensen alle teams een eerlijke en goede race en raceserie toe komende zaterdag en gedurende de komende maanden.


18.01.2009 Het succes van de AMI kalenderAangezien we uit de statistieken en onze database het e.e.a. aan informatie kunnen filteren kunnen we het jaar 2009 met positief nieuws beginnen: de kalender is een groot succes.

Er zijn bijna 300 gebruikers wereldwijd uit 27 landen met de nadruk op Europa. Deze bezochten gezamenlijk in 2008 3200 keer de kalender. De kalender bevat tot nu toe uit 2008 en 2009 samen 139 races. Aangezien de Franse kalender Raidsnature.com zo groots is voegen we hieruit geen races toe en beperken we ons tot heden zo min mogelijk op de kortere races of races met een nachtelijke onderbreking. Mogelijk zullen we deze laatste categorie toevoegen aan de kalender.

Mocht je nog races of informatie missen op de kalender mail [email protected]


02.01.09 Artikel Personeelsmagazine Kadaster

Het jaar is nog maar net begonnen of Winfried staat met een artikel over zijn passie AR in het personeelsblad van het Kadaster waarin hij vertelt over de overeenkomsten met deze sport en het werken in teams in een organisatie maar ook over de wedstrijd the hARz die hij met zijn bedrijf CHECKPOINT.51 organisert in 2009.

Lees het artikel.


01.01.09 Gelukkig nieuw jaar

Team AMI wenst alle Adventure Racers een sportief 2009 toe en dat iedereen in goede gezondheid aan de start van nieuwe races staat.


31.12.08 JAAROVERZICHT

Het jaar 2008 is evenals andere jaren enorm snel voorbij gevlogen. In het afgelopen jaar hebben de teamleden op zowel Adventure Race als persoonlijk vlak weer heel wat meegemaakt. Team AMI gaat weer door in 2009 met nieuwe avonturen en races en met het opvoeden van de twee generatie Team AMI.

Bekijk het jaaroverzicht van 2008


 

 

nieuwsoverzicht van 2006

nieuwsoverzicht van 2007

nieuwsoverzicht van 2008

nieuwsoverzicht van 2010

nieuwsoverzicht van 2011

nieuwsoverzicht van 2012

 

 

 

 

 

Mirjam van Burgel
mirjam
Frank van Waardenburg
frank
Nauk van der Donk
nauk
Femke de Mooij
femke
Thijs Horbach
thijs
Winfried Bats
winfried

 

 

nieuwsoverzicht van 2006

nieuwsoverzicht van 2007

nieuwsoverzicht van 2008

nieuwsoverzicht van 2010

nieuwsoverzicht van 2011

nieuwsoverzicht van 2012

bats.nl ©

ga naar top van de pagina