TEAM - FEMKE MOOIJ

Naam:

Femke Mooij

Leeftijd:

23.12.1974

Special AMI:

Thijs
Woonplaats: Maastricht

Beroep:

Arts-assistent  Orthopedie

Zwaartepunt:

Bergaf lopen (en fietsen), toerskieen, alpinisme
   


Wie het kleine niet eert...

Limburg Mountain Challenge 2005

Outdoor Challenge 2006

Peru 2005

Peru 2005

Peru 2005

Peru 2005

Peru 2005

Shortrack Outdoor Valley 2006
foto: RSA-fotografie

Weekendje trainen op techniek

Xhosa kinderen

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Mirjam van Burgel
mirjam
Frank van Waardenburg
frank
Nauk van der Donk
nauk
Femke de Mooij
femke
Thijs Horbach
thijs
Winfried Bats
winfried

INFO

Femke is verslaafd aan buitenlucht ( en vooral -sport). Ze begon op haar 4e met klimmen met haar ouders, die haar meenamen naar o.a. de rotsen van Nideggen en de bergen van Oostenrijk. In de Alpen deed zij een C2-, C3- en een lawinecursus via de NKBV en de NSAC, waarbij zij leerde omgaan met de gevaren die het klimmen / toerskien in Alpien gebied met zich mee kunnen brengen.
In 2001 nam zij deel aan de Knav98 Indian Himalaya Expedition 2001, waarbij zij o.a. verantwoordelijk was voor het medisch gedeelte van de expeditie. Ze beleefde de vreugde (en de hoofdpijn) van het halen van de 3 toppen (Stok Kangri, Jogin I (6455m) en III (6129m)), die de expeditieleden zich als doel hadden gesteld.

Verder beklom zij verschillende toppen in de Alpen en Pyreneeën, waarvan sommigen per ski. Ook verkende zij verschillende werelddelen wandelend en fietsend. Zo maakte ze een trektocht door de Australische en Thaise jungle en door de uitlopers van de Nepalese Kanchendzunga. Ook fietste zij naar Oostenrijk, om daar te gaan klimmen....

Daar ze niet wil dat klimmen haar hele leven beheerst, doet zij ook nog aan mountainbiken, hardlopen, paardrijden, tourskien, hockey en bij gelegenheid parapenten en golf- en windsurfen. Sinds kort is daar het Adventure Racen bij gekomen, wat een heel aantal van deze sporten combineert. Ideaal dus. Ze hoopt in de toekomst nog veel te kunnen racen, in Nederland, maar ook vooral in het buitenland.

Met Thijs klimt en skiet zij al meer dan 4 jaar intensief, waardoor ze volledig op elkaar ingespeeld zijn geraakt. Met de overige leden van Team AMI en met de partners van Team AMI (Ideavelop, Icebreaker, MacPac) heeft ze alle reden om op een leuke en succesvolle AR- toekomst te kunnen vertrouwen.

Over Femke kun je meer lezen op haar eigen website.

 

Laat een berichtje achter op het .....

Laat een berichtje achter op onze site...

of stuur Femke een mailtje:

[email protected]

 

 

bats.nl ©

ga naar top van de pagina