TEAM - MIRJAM VAN BURGEL

Naam:

Mirjam van Burgel

Leeftijd:

30.01.1968

Special AMI:

Winfried
Woonplaats: Gieten

Beroep:

Onderzoeker Gasunie

Zwaartepunt:

hardlopen en alpine sportklimmen

"de run" 2003 - 1e Mixed (foto: Arno Massee)

fietsen in eigen land is ook erg leuk

mijn passie: atlethiek

altijd genieten in de bergen

proloog GKM 2005 (1e mixed, 2e algemeen)

training in de Jura (2005)

"run for farmers" 2006

fietsen in Noorwegen

helemaal in de wolken

te groot hesje, te grote boomstam (foto: Arno Massee)

 


 

Mirjam van Burgel
mirjam
Frank van Waardenburg
frank
Nauk van der Donk
nauk
Femke de Mooij
femke
Thijs Horbach
thijs
Winfried Bats
winfried

INFO

Mirjam voelde zich als kind al aangetrokken tot in bomen klimmen en over slootjes springen (of erin, oeps), maar pas rond haar 20ste begon ze te ontdekken dat je dat ook als sport kunt doen. Ze begon met klimmen in de klimhal, en later bleek dat klimmen buiten eigenlijk veel mooier is.

Vele klimvakanties in de Alpen volgden. Toen er voor de lol met een paar klimmers eens werd meegedaan met een survivalrun, kwamen de sloten en modder weer terug in haar leven en meerdere runs volgden; een ideale combinatie van rennen en klimmen.Haar eerste lange survivalrun (de 24 uurs van Simpelveld) bleek later eigenlijk gewoon een AR te zijn en zo is ze geleidelijk in het adventure racen terecht gekomen.

Mirjam vindt Adventure Racen de ideale manier om allerlei individuele sporten in teamverband te beoefenen (voor als je niet kunt kiezen), met wat puzzelen tussendoor om de slimste route te vinden.

Ze houdt zich als het even kan dan ook graag bezig met hardlopen (ook de hele korte afstanden op de atletiekbaan), fietsen, klimmen (vooral lange alpiene sportklimroutes), kajakken, af en toe een stukje verdwalen, zwemmen, toerskiën en zeilen.

Een goed team is daarbij heel belangrijk, om elkaar te enthousiasmeren, te versterken, elkaar door de moeilijke momenten heen te slepen (‘vertel nog eens waarom we dit ook alweer deden?’) en om het beste in elkaar naar boven te halen om nieuwe grenzen te verleggen.

Het is dan ook geweldig om samen met Team AMI nieuwe avonturen aan te gaan, met korte en langere races in Nederland, maar vooral ook in het buitenland waar je nog echt de wildernis en bergen in kunt gaan.

Haar droom was altijd een trektocht te maken door Groenland, te voet en per kajak, om dan vervolgens een mooie berg te beklimmen. Meedoen met AMI aan de Arctic Team Challenge in Groenland (zie de race kalender) komt daar aardig dicht bij in de buurt.. en ach, de Southern Traverse in Nieuw Zeeland is anders ook een prachtig droom alternatief! Zij hoopt dat we door onze spirit ook jou aan kunnen steken eens een wedstrijdje mee te lopen..

 

Laat een berichtje achter op het .....

Laat een berichtje achter op onze site...

of stuur Mirjam een mailtje:

mirjam at team-ami.nl

 

bats.nl ©

ga naar top van de pagina